CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'ın açıklamalarının ardından sessizliğini bozan AKP Bolu Milletvekili Aday Adayı Mehmet Emin Güz'den cevap gecikmedi. Güz yaptığı açıklamada, Benim il başkanlığı dönemindeki başarımın takdiri teşkilatlarıma aittir. Nitekim kendi görüşlerini her temayül yoklamasında sandığa yansıtarak ortaya koymaktadırlar. İş başına geldiğinden bu yana partisinde çıkardığı huzursuzluklardan başka hiçbir icraatıyla gündeme gelemeyen bir CHP'linin benim il başkanlığı dönemimdeki başarımı değerlendirmek haddi değildir” dedi.

AKP Bolu Milletvekili Aday Adayı Mehmet Emin Güz, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz tarafından kendisine yönelik yaptığı açıklama sonrası sessizliğini bozdu. Güz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

BİR BASIN MENSUBU ARKADAŞIMIZIN SORMASI ÜZERİNE

Geçtiğimiz günlerde aday adaylığım sürecinde verdikleri emeğe teşekkür mahiyetinde basın mensuplarıyla bir kahvaltıda buluştuğumuz sırada, bir basın mensubu arkadaşımızın ‘Tanju Özcan Bey'in ‘genel seçimlerdeki hedeflerinin 2-1 olduğu' yönündeki ifadelerini nasıl değerlendirdiğimi' sorması üzerine bu sorunun muhatabının esasen CHP'nin 3. Sırasındaki milletvekili adayı arkadaş olduğunu, kendisinin konu mankeni mi olarak gördüğünü, bizim hedefimizin ise 3-0 olduğunu” belirtmiştim.

LAFLARINI ÇOK GÖRMÜYORUM

Burada Tanju Özcan Bey'in beyanını yorumladığımız halde Hüseyin Yıkılmaz durumdan vazife çıkarıp, hazır ola geçerek tekmil vermiş. Haksız da sayılmaz, zira siyasette gelmiş ve gelebileceği en yüksek makama her zaman Tanju Bey'in koltuk değnekleriyle geldiğini, Tanju Bey koltuk değneğini altından çeker çekmez, bir dönem yerel seçimleri eline yüzüne bulaştırmak suretiyle gerçekleştirdiği kısa süreli il başkanlığından tepe taklak düştüğünden beri hiç unutamamıştır. O yüzden merkez ilçe başkanlığına sımsıkı yapışmanın gereklerini yerine getirdiğinden ipe sapa gelmez laflarını çok görmüyorum.

BAŞARIMI DEĞERLENDİRMEK HADDİ DEĞİLDİR

Kendisi ne dediğini bilmemek yüzünden sürekli hapis cezaları aldığından ciddiye alınmaması gerektiğini bilmekle birlikte, ön seçimde bir aday adayının yakınlarına saldırdığı için kendisini çok cesur görerek beni korkaklıkla suçladığından, bir kısım öğüt babında, partisine ya da partililerine saldırmanın adının cesaret olmadığını gene de söylemek istedim. Ama cesaretli olduğunu göstermesinin başka yolları da yok değil. Mesela kendisi önümüzdeki seçimlerde bir milletvekilliğine ya da belediye başkanlığına aday adayı olursa bu bir cesaret örneğidir. Kendi yazısında beyan ettiği gibi benim gibi çıktığı her yarışta birinci olmasına da gerek yok. Sadece bir kez birinci de değil beşinci olabilirse - koltuk değneğiyle de olabilir bunu da kabul edeceğim- siyasetteki rüştünü kanıtlamış olur.

Şunu da ifade etmek gerekir ki; benim il başkanlığı dönemindeki başarımın takdiri teşkilatlarıma aittir. Nitekim kendi görüşlerini her temayül yoklamasında sandığa yansıtarak ortaya koymaktadırlar. İş başına geldiğinden bu yana partisinde çıkardığı huzursuzluklardan başka hiçbir icraatıyla gündeme gelemeyen bir CHP'linin benim il başkanlığı dönemimdeki başarımı değerlendirmek haddi değildir.

Ben siyaseti dünya görüşümü ifade ettiğim bir alan olarak gördüğümden talip olduğum bir göreve getirilmediğimde kavga etmeyi düşünmedim. Ancak kendisi, engin demokrasi anlayışı(!) ve birikimiyle (!) CHP'de ön seçim uygulanmayan diğer iller için dillere destan bir kavga verirse o zaman da rüştünü ispatlamış sayacağım. Hadi bakalım Yıkılmaz sana bir fırsat daha. Ama dikkat et o zaman Tanju Abin koltuk değneklerini her an altından çekebilir. Bunu da göze alarak çık yola. Benden söylemesi. Haber Merkezi