Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'nın 'girilemez' dediği ve 'Kurtarılmış Bölge' ilan etmeye hazırlandığı 3 bin 500 metre yüksekliğindeki Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'ni temizledi. Şehit Piyade Kurmay İlker Çelikcan'ın adı verilen operasyonda 119 terörist öldürüldü. Operasyonda görev alan Bolu 2. Komando Tugayı'na bağlı birlikler, girilemez denilen bölgelere girdikten sonra imzalarını atmayı da ihmal etmedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'nın 'kale' olarak gördüğü, 'çıkılımaz' dediği dağların zirvelerine çıkarak terör örgütünün bölgedeki varlığına son verdi. 'Türkiye'deki Kandi' olarak da bilinen Hakkari'nin İkiyaka Dağları terör örgütüne mezar oldu. Hava operasyonları sonucu Kandil'de tutunamayan PKK, Türkiye'deki son tutunma noktasından da sökülüp atıldı.

PKK'nın "kurtarılmış bölge" ilan etmeyi düşündüğü Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'ne, 27 Eylül'de başlatılan ve Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adı verilen operasyonla, bölücü örgüte tarihinin en ağır darbesi vuruldu. Operasyonlarda 100'den fazla terörist öldürülürken 6 asker şehit oldu.

27 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve genel anlamda 5 Kasım 2015 tarihinde sonuçlanan Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adı verilen operasyonla, adeta "PKK'ya mezar" yapıldı. Operasyonlarda dağlar ve vadiler didik didik arandı, teröristlerin "çıkılamaz" dedikleri bölgelere adım atıldı, teröristlerin kullandıkları mevziler, sığınaklar ve mağaralar birer birer kullanılamaz hale getirildi.

ÖZEL BİRLİKLER KATILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en güzide birliklerinden oluşan iki komando tugayı ve özel kuvvetlere ait birliklerin görev aldığı operasyonlarda, kahraman Mehmetçik bir kez daha milletin gururu oldu.

Sıcaklığın gece -15 dereceye düştüğü, donma olaylarının yaşandığı, 3 bin 500 metreye varan sarp vadi ve kayalıklardan oluşan bölgede operasyonlar azim ve kararlılıkla 40 gün sürdürüldü. Helikopterler kullanılarak birliklerin 2-3 günlük sürelerle ikmali ve yeri gelince de yerinde değiştirilmesi yapıldı.

Hava Kuvvetlerinin de müşterek katıldığı harekatta, 119 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Yürütülen hava ve kara operasyonlarında etkisiz hale getirilen daha çok sayıda teröriste de bölgenin çok sarp olması ve hava şartlarının çok çetin geçmesi nedeniyle ulaşılamadı.

Uçaksavarlar, ağır silahlar...

Teröristlerin yollarda tuzakladıkları çok sayıda el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında kullanılan çok miktarda malzeme, değişik türde patlayıcılar ile PKK'lıların helikopterlere ateş ettikleri 5 doçka uçaksavar silahı ve toplamda 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmat ele geçirildi.

Yer yer ağır çatışmaların yaşandığı operasyonlarda, canlarını hiçe sayarak çatışmaya giren 6 kahraman Mehmetçik ise şehitlik mertebesine yükseldi.

BOLU İMZASINI ATTI

Operasyona katılan iki tugaydan biri olan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığına bağlı birlikler, verdikleri şehitlerin intikamını almayı başardı. Girilemez denilen bölgelere girerek hainleri tek tek avlayan komandolarımız, son olarak imzalarını da atmayı ihmal etmediler.