10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeni ile düzenlenen ‘Seçim Güvenliği Toplantısı' Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nın başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Abant Toplantı Salonu‘nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin ile H. Necdet Özeroğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yıldı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Kızılkaya ve İlçe Kaymakamları, katıldı.
Vali Zahteroğulları toplantıda yaptığı konuşmasında, Bildiğiniz gibi önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Öncelikle yapılacak seçimin ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyorum. Bizlerin görevi, vatandaşlarımızın kolaylıkla ve güvenli bir biçimde oylarını kullanmaları ve milli iradenin sandığa tam olarak yansımasının teminidir. Bu çerçevede seçim güvenliği kapsamında propaganda süreci, oy verme süreci ve oyların Seçim Kurullarına ulaştırılması konularında alınması gereken ve alınan tedbirleri değerlendireceğiz” dedi.
Toplantıda; Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde seçim öncesi alınacak güvenlik tedbirleri ve seçimle ilgili genel esaslar görüşülerek seçim takvimi hakkında bilgiler verildi.