Gıda, TArım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışmalarının vatandaşa aktarılması, vatandaşın güvenilir ve sağlıklı bilgiye daha hızlı ve bol alternatifli yollardan ulaşması için yapılan ve yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği ve alınan karar ile her ay yapılmasına karar verilen Enformasyon Toplantısı'nın Ağustos ayağı gerçekleştirildi.

İl Müdür yardımcısı Fahri TETİK Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray KARATEPE, şube ve ilçe enformasyon sorumluları katılım gösterdi.

Fahri TETİK'in açılış konuşmasında; 500'den fazla iş kaleminin olduğu ve her gün minimum 50 araçla sahada görev yapılan bir kurumda çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın bu kalemlerin birçoğundan haberi dahi bulunmamaktadır. Dolayısıyla yaptığımız bu çalışmalarımızın görünürlüğü açısından enformasyon çalışmaları kurumumuzun bir nevi vatandaş önündeki vizyonu durumundadır. Rahmetli SABANCI'da bu konunun önemi hakkında 100 lira param olsa, 50'sini reklama veririm” ifadesini kullanmıştır. Aldığımız tepkiler pozitif lakin sürekli gelişen ve her gün üzerine koyan bir bilgi işlem çağında yaşadığımızı göz önünde bulundurursak bizimde daha çok çalışarak vatandaşımıza alternatif seçenekler sunmalıyız. Hali hazırda bulunan WEB sitemiz, sosyal ağlarımız, SMS servisimiz, TV yayınımız, dergimiz, güncel konulara yönelik afiş-liflet-broşür vb. çalışmalarımız ile öncü illerden biri konumundayız. Bu bağlamda hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda İlçe sorumlularından bilgiler alınırken sorunları hakkında çözüm önerileri değerlendirilerek notlar alındı. Toplantı sonunda İlçe sorumlularına Emre KOYUNCU tarafından enformasyon uygulamalarındaki yenilikler hakkında uygulamalı ve görsel eğitim verildi. Karşılıklı yapılan istişareler neticesinde; İl ilçe çalışmalarının tamamının kontrol edilerek kurum yapısı ve ciddiyetine uygun olarak yayınlanması, Başarılı haber vb. çalışmaların takdir edilmesi ve bu bağlamda teşekkür yazısı yazılması, Başarılı haber yayın vb. panoya asılması, İlçelere pano, görsel yayın, renkli baskı, SMS, kurum bayrakları vs. konularında destek verilmesi, Her ilçenin sosyal ağları daha aktif kullanarak üreticiye ulaşma konusunda alternatif seçeneklerini arttırması, Hususları karara bağlanırken bir sonraki toplantıya kadar eksiklerin ivedilikle giderilmesi kararlaştırıldı. İl Enformasyon çalışmaları hususunda görüş ve önerileriniz için İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesine başvurabilirsiniz. Haber Merkezi