Bolu Jandarma Komutanlığı bünyesinde askerlik görevlerini yapan 357'inci kısa dönem Jandarma er ve erbaşların yemin töreni, 17 Temmuz Spor Salonu'nda yapıldı. Evlatlarının yemin töreni için Bolu'ya gelen ailelerin, tören sırasında gözleri dolarken, gururla evlatlarını izlediler.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem olarak askerliğini yapan 357'inci dönem erlerin yemin törenine katıldı. 17 Temmuz Spor Salonu'nda yapılan törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, askeri erkan ve aileler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından 357'inci dönem er ve erbaşlar, üzerinde Türk Bayrağı ve silah bulunan masaların başına giderek yemin törenini gerçekleştirdiler. Yemin töreni sırasında ailelerin gözleri dolarken, ant içme törenini gururla izlediler.

Programın devamında 357'inci kısa dönem erler adına Jandarma Er Hakan Unutmaz bir konuşma yaparak Bizler davullarla, zurnalarla bu cennet vatanın dört bir yanından gönüllerimizde vatan, millet namus ve bayrak aşkı ile asker ocağına geldik. Bize atalarımızdan emanet olan kutsal vatanımıza, hizmet etmek, bölünmez bütünlüğümüzü korumak ve uğrunda kanımızı, canımızı vermek için kınalı ellerimizle silah tuttuk. Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zafer ile medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk Ordusunun birer ferdi olduk. Bir baba şefkati ile bizleri kucaklayan, gece gündüz demeden bizleri en iyi yetiştiren siz değerli komutanlarım! Eğitimlerimizde, savaşta kan dökmeyelim diye ter döktünüz. Bizler için çok yoruldunuz ve daha da yorulacağınızı biliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından bu dönemde Jandarma'ya ilk katılım gösteren Jandarma Er Bahadır Yazıcı'ya Bolu Valisi Ahmeti Zahteroğulları tarafından hediye verildi. Eğitimde Başarılı olan Gürcan Demir hediyesini 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'den alırken, sporda başarılı olan Jandarma Er Selami Bolat ise hediyesini Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven'den aldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: Kahraman

Mehmetçikler; üç hafta önce vatani görevinizi yapmak üzere , kutsal asker ocağına gelerek Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldınız. Bu kısa süre içerisinde ayrı bir yaşam biçimi olan askerliğe uyum sağlayarak, temel askerlik eğitimini tamamladınız. Gerek askerlik, gerekse sivil hayatınızda, bugün içtiğiniz andı unutmayınız ve bu anda sadık kalınız. Çünkü askerlik hizmetinizi tamamladıktan sonra da vatandaş olarak ülkemizin gelişmesi, büyümesi ve güçlenmesi için çaba sarf etmeye devam edeceksiniz. Değerli Mehmetçik aileleri; Yurdumuzun çeşitli bölgelerinden, uzun yollar kat ederek evlatlarınızın and içme törenine gelmekle bizleri mutlu ettiniz. Her anne ve baba oğlunun askerlik yaptığını görmek ve bununla övünmek ister. Askerlik yapması için bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınız, bizim de çocuklarımız, bizim de övünç kaynağımızdır.”

Yemin töreninin son bölümünde ise protokol, askerler ve aileleri program sonrası düzenlenen ikramda bir araya geldi. İkram sırasında Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler aileler ve askerler ile sohbet etti.