Bolu Takip Gazetesi Yazı ailesinden, AKP İl Sekreteri Mustafa Nuri Gürsoy hafta başı AKP Genel Merkezi tarafından kent merkezinde gerçekleştirilen ve STK temsilcilerinin oylarıyla gönüllerinde ki milletvekili aday adaylarını yazdıkları temayül yoklamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. STK'ların katılımıyla gerçekleştirilen temayül yoklamasının ülkemiz demokrasisi adına önemli bir adım olduğunu belirten Gürsoy, CHP eski il başkanlarından, köşe yazarı kimliğiyle de ön planda olan Yener Bandakçıoğlu'yla ilgili gazetemizde yayınlanan köşe yazası hakkında da bilgiler verdi. Mustafa Nuri Gürsoy tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

MEMNUNİYETLE GERİ DÖNÜŞLERİ ALINMIŞTIR

Ak Parti Bolu İl teşkilatımız ve tüm illerimizin de aynı anda geçekleştirmiş olduğu milletvekili adaylarını belirleme noktasındaki temayül yoklaması çok önemli ve örnek bir siyasi projedir, STK'larımızın da oylamaya iştirakleri çok güzel bir nezaket örneğidir. STK'larımızı kapsayan bu temayül yoklaması, Bolu ilimiz başta olmak üzere tüm illerimizde karşılığını bulmuş, büyük bir memnuniyetle geri dönüşleri alınmıştır.

BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE MÜTEŞEKKİRİZ

Nezaketen yapılan her organizasyon içinde bir kültürü ve geleneği barındırır diye düşünürüm. Bu nedenle Ak Parti siyaset yaparken bile geleneklerini kültürünü öne çıkaran, halkı ile temas eden bir siyasi harekettir. Temayül yoklamasına katılan, katılımları ile nezaket gösteren, demokrasi şölenine katılımları ile bizleri onurlandıran, Yeni Türkiye projemize destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerine müteşekkiriz.

BUNUN EN AÇIK ÖRNEĞİ VE DELİLİDİR

Dolayısıyla teoride ne konuşuyorsak Ak Parti olarak, samimiyetle ve onun karşılığı olan pratiği de önemseyen, hayata yansıtan bir üslubu, siyaset anlayışını, milleti kavrayan kucaklayan bir tarzı benimsiyoruz. Bu manada bu samimi duruş, millet ve vatandaş nezdinde karşılık bulmaktadır. Tüm Türkiye'de aynı anda yapılan STK'larımıza yönelik gerçekleştirilen temayül yoklaması da bunun en açık örneği ve delilidir. Biz bu katılımı tahmin ediyorduk. Bunun delillerini vatandaşlarımız başta olmak üzere STK'larımız referandum oylamasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde göstermişti. Anayasa değişikliğinin söz konusu olacağı milletvekili seçimleri öncesinde yaptığımız bu temayül yoklaması da, STK'larımızın üstün katılım ve teveccühleri ile gerçekleştirilmiştir.

KÖŞE YAZIM BİR HİSSİYATI PAYLAŞIMDIR

Sayın Yener Bandakçıoğlu, temayül yoklamasında vermiş olduğu röportajında; Ak Parti'nin bugünkü temayül yoklamasını, demokrasimiz için büyük bir başarı olarak kabul ediyorum. Bu konuda Ak Parti'yi yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Bütün adaylara da başarılar diliyorum' söyleminden sonra buna dair bir köşe yazısı yazma ihtiyacı hissettim ki; kendisinin de bunu arzu ettiğini biliyordum.

Genellikle yazılarımın safahatını, ilk başladığım anlarda ben de çok kestiremem. O gün önemli bir gündü ve sevdiğim saydığım bir kimliğin orada olma sebebine, vermiş olduğu güzel mesaja eşlik etmemek olmazdı. Ben de bunu fotoğrafı kendi penceremden değerlendirmek, köşe yazımla somutlaştırmak istedim. Nitekim kendileri de beni arayarak, bu güzel yazım nedeniyle beni tebrik ettiler. Hatta ben bu güzel cümlelere layık değilim gibi bir mütevazı bir saptama dahi yaparak teşekkür ettiler kendileri. Ben Yener Ağabey'i siyaseten değerlendirme yerine, duygularıma güvenerek, onun bende yarattığı sevgi-saygı kültürüne dayalı olarak köşe yazım bir hissiyatı paylaşımdır. Hatta ulusal basından dahi takdir ve tebrikler aldım. Bu köşe yazımla ilgili olarak, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Sayın Haşmet Babağlu'nun liyakat ve hakkını vermenin bu kadar zarifçe siyasileştirilmesine uzun zamandır şahit olmamıştım. Tebrikler” twett'i, benim için ayrı bir onur ve güzellik oldu. HABER: SADİYE DURA