Mengen İl Genel Meclisi Üyesi ve Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Mustafa Nuri Gürsoy, Bolu ve ilçelerine yönelik olarak arkeolojik yüzey araştırmasına yönelik Meclis'e önerge sundu.
Her kent için büyük önem taşıyan kültür envanteri için büyük bir kaynak ayıran İl Genel Meclisi, bu defa arkeolojik yüzey araştırmaları için düğmeye bastı.
Bolu İl genel meclisinin Mart ayı toplantısının son gününde 2011 yılından bu yana devam etmekte olan Arkeolojik yüzey araştırması yapılması için beş il genel meclis üyesi önerge verdi.
2011 yılından itibaren İl Genel Meclisinin Arkeolojik yüzey araştırmalarına önem verdiğini ifade eden Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Bu çalışmaların hangi aşamada olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bolunun ilçelerini de kapsayacak bir şekilde bir kültür envanterinin çıkarılması gerekiyor” dedi.
Önerge sahibi Mengen İl Genel Meclis Üyesi ve Eğitim ve Kültür Komisyon Başkanı Gürsoy Arkeolojik yüzey araştırmalarının il ve ilçelerimizde ne durumda ve hangi aşamada olduğunu araştırmak ve bilgilendirmek maksadıyla bir önerge sunduk. Meclisimiz de önergemizi komisyonumuza havale etti. Konuya dair Mart ayında araştırmamızı yaparak, meclisimize rapor edeceğiz” dedi.