Avrupa ve Dünya Şampiyonası hazırlıklarına devam eden Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcuları, bu yıl da Türkiye'ye madalyalar kazandırmayı amaçlıyor.

Gençler kategorisinde 74 kiloda Dünya şampiyonu olan Furkan Bayrak, yaptığı açıklamada, bu yıl İstanbul'da düzenlenecek Avrupa ve Brezilya'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasında, önemli başarılar elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Güreşe, Samsun'un Bafra ilçesinde 6 yaşındayken başladığını dile getiren Bayrak, "Sonra orada Bafra Güreş İhtisas Kulübü'nde güreşe devam ederken Türkiye 3'üncüsü olup Kavak'a geçtim. Oradan da Akhisar Spor Kulübü'ne geçtim. Şu anda milli takımda ter döküyorum. Geçtiğimiz yıl gençler kategorisinde Avrupa üçüncüsü ve Dünya şampiyonu oldum. Amacım bu sene de şampiyon olmak" diye konuştu.

Furkan Bayrak, gençler kategorisinde elde ettiği madalyaları, büyükler kategorisinde de kazanmak istediğini vurguladı. Türkiye Güreş Federasyonu'nun sunduğu imkanların çok iyi olduğunu kaydeden Bayrak, "Çok iyi imkanlarda eğitim görüyoruz. O yüzden önemli derecelere sahibiz. Benim gibi güreşerek dünya şampiyonu olmak isteyen sporcular, hiç durmadan çalışsınlar, dururlarsa arkadaki adam onları geçer. Güreş sayesinde çoğu şeyi elde edebilirler" dedi.

Yıldızlar kategorisinde Avrupa ve Dünya üçüncüsü olan Ahmet Uçar ise geçen yıl Avrupa Şampiyonasında bir talihsizlik yaşadığını ve sakatlandığını anımsattı. Avrupa ve Dünya Şampiyonasına hazırlandıklarını hatırlatan Uçar, "Avrupa Şampiyonası İstanbul'da düzenlenecek. Orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Şampiyonalarda takım arkadaşlarıyla büyük başarılar elde edeceklerini düşündüğünü dile getiren Uçar, şöyle konuştu: "Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Bolu Aladağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde devam ediyoruz. Günde 2 idman yapıyoruz. Onlardan önce sabah 7.30'da zihnimizin açılması için yürüyüş yapıyoruz. İki idmanımızın toplamı 5 saatten fazla sürüyor. İdmanlarımız genellikle ağır geçiyor. Rakımı yüksek, temiz havalarda genellikle vücuda yükleniyoruz. Amacımız şampiyonada başarılı olmak." AA