Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu'ya kurulacak olan Gümrük Müdürlüğü ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Ateş, Gümrük Müdürlüğü'nün yılsonuna kadar organize sanayi bölgesinde resmi olarak göreve başlayacağını söyledi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)Başkanı Türker Ateş, Bolu'da açılacak olan Gümrük Müdürlüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bolu'daki eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını belirten Ateş, müdürlüğün Bolu'ya katkılarını da anlattı. Sanayicilerin çektiği sıkıntıları da dile getiren Ateş, müdürlüğün kurulmasında Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, milletvekilleri, belediye başkanlığını ve kanaat önderlerinin büyük etkisi olduğunu belirtti.

“En Uygun Yer Organize Sanayi Bölgesi”

“Bildiğiniz üzere Gümrü birliğine İzmit bölgesi bakıyordu. İzmit Bölge Müdürlüğü iki kez Bolu'yu ziyaret etti. Buraya yeri tespiti için gelmişlerdi. Biz de onlara alternatifleri göstermiştik. En uygun yer olarak da organize sanayi bölgemizde idari binanın olduğu alt kalk olarak belirlendi ve orada açılması netlik kazandı. Şuanda oranın tahsisi için sözleşme hazırlanıyor. İmza ve protokolleri yapıp buraya Bolu temsilcisi atanacak. Önümüzdeki hafta müdürün tahsis ettiği kişi gelerek göreve başlayacak. Daha sonra fiziki mekanda çalışmalar başlayacak.”

“Bu sene dolmadan açılıyor”

“Gümrük müdürlüğü sene sonu göreve başlayacak. Çünkü bizim kontrolümüz dışında gelişen durumlar bunlar. Teftişi yapmak bilgisayar ortamı yaratmak bir de bildiğiniz gibi bu durumlar direkt merkeze bağlı durumlardır.”

“Bolu İçin Çok Önemli”

Gümrük Müdürlüğü Bolu'ya gelince ne gibi avantajları olacak sorusunu da yanıtlayan Ateş şöyle konuştu: Şimdi şöyle ilimize sadece gümrük gelmiyor. Özellikle sanayicilerimiz gümrükleme işlemlerinde zorluk çekiyordu. Ufak işlemlerde bile çeşitli illere gitmek zorunda kalarak zorluklar çekiyorlardı. Aynı zamanda gümrükleme işlemlerinde araçlar bir gidiyor bir geliyor. Evrak noksanlıkları ile karşı karşıya kalabiliyorlar. İşimiz hızlanacak. Dolayısıyla bir de bölgemizde katma değer sağlanacak. İlimizde gümrük var mı var. Dışarıya açılan bir kapı var mı var. Dolayısıyla sanayicilerin buraya yatırım yapmalarında büyük önem arz ediyor. Bu iller birbiriyle yarışıyor biliyorsunuz. Bunların eksikliklerini hissedebiliyorsunuz. Bizde liman ya da havaalanı yok bildiğiniz gibi… Ama biz ne yapıyoruz sanayicilerimize en iyi katkıyı sağlamak adına gümrüğün buraya gelmesini destekledik. Bildiğiniz gibi Gümrük ve Ticaret Bakan yardımcımızın, milletvekillerimizin ve belediyemizin büyük çalışması oldu. Kanaat önderlerimizin de bu yönde baskıları oldu ve bunun sonucunu almış olduk. Biz stratejik planda da askeri hava alanının veya başka alternatif hava alanlarının olması için valilik ve belediyenin çalışması var. Ama en büyük üzerinde durduğumuz konu demiryollarıdır. Demiryollarını her yerde konuşmamız gerekiyor. 5 yıllık stratejik planda da bu bölgemizde işlenmiştir. Gerede Bolu güzergâhına en azından ana hat geçmese de ana hatlara bağlama düşüncemiz var.”