Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim çalışmalarına Karacasu Beldesinde devam etti. Ak Parti Milletvekili adayı Ali Ercoşkun'un geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘MHP'nin koalisyon şartlarını kabul etseydik tarih bizi affetmezdi' açıklamasına Karacasu'dan cevap veren MHP Milletvekili adayı Şükrü Gülez, yapılan açıklamayı şuursuzluk olarak değerlendirdi.

MHP kalabalık bir heyetle birlikte gittiği Karacasu Beldesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Karacasu beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Celal Beydilli'yi ziyaret eden heyet, daha sonra Karacasu esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek 1 Kasım seçimleri için destek istediler.

‘SİZİN TARİHİNİZİ HIRSIZLAR MI YAZIYOR'

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekili adayı Ali Ercoşkun'un yaptığı açıklamaları Karacasu ziyareti esnasında değerlendiren Şükrü Gülez, Türk halkı artık gerçekleri görmüştür. Ülke genelinde % 40'ın altına düşen Ak Parti ilimizde de 90 bin oy seviyesinden altına düşerek hızlı bir şekilde gerilemektedir. Bu durum Ak Parti'nin ilimizden sadece 1 Milletvekili çıkartabileceğini göstermektedir. İşte bu durum karşısında ne yapacaklarını şaşıran Ak Partili siyasiler şuursuzca yaptıkları açıklamalarla daha da yerin dibine batmaktadırlar. Ali Bey, MHP'nin koalisyon şartlarını kabul etseydik tarih bizi affetmezdi' demiş. Şimdi soruyorum. MHP'nin koalisyon şartları neydi; Anayasanın ilk dört maddesi değişmeyecek. Çözüm süreci bitirilecek. Yolsuzlukların üzerine gidilecek. Vatanın toprak bütünlüğü korunacak. Yani biz, Ak Parti'den vatan haini olmayacaksınız, hırsızlık yapmayacaksınız. Bayrağa ve Türk Milletine bağlı kalacaksınız' dedik. Şimdi bunları kabul etselerdi tarih onları affetmeyecekti öylemi. O zaman Ali Bey'e tekrar soralım; sizin tarihinizi, vatan haini, hırsızlar mı yazıyor?” ifadelerine yer verdi.

‘KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK'

Ak Partili siyasilerin korkularının sözlerine ve yüzlerine yansıdığını dile getiren Gülez; Anadolu'da çok güzel bir söz vardır; ‘Korkunun ecele faydası yoktur' diye. Bu arkadaşlarımız korkudan ne söyleyeceklerini ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Fakat şunu bilmelidirler ki ülkücü ahlak içerisinde asla haksızlık ve hukuksuzluk yoktur. Biz onlar gibi düzmece belgelerle ve iftiralarla kimseyi hukuksuz ve haksız şekilde yargılamayız. Ama 1 Kasım sonrası MHP hükümetiyle birlikte, geçmişte kim yolsuzluk yapmışsa, kim çalmışsa, kim vatan hainliği yapmışsa hepsi hukuk çerçevesinde cezasını çekecektir” dedi.

1 KASIM KURTULUŞ GÜNÜ OLACAKTIR

MHP'nin diğer Milletvekili adayı Mihriban Yerlikaya ise yaptığı açıklamada Karacasu'da gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek; Karacasu bizim için ayrıcalıklı bir belde. Karacasu halkı bu güzel beldeden hiçbir zaman MHP bayrağını indirmedi. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinde de bizim yüzümüzü kara çıkartmayacaklar. İnşallah 1 Kasım sonrası da bizler onların yüzlerini kara çıkartmayacağız. Burada yakaladığımız sinerjiyle MHP iktidarına bir adım daha yaklaştığımızı hissettim. 1 Kasım bu ülkenin yolsuzluklardan, hukuksuzluklardan, adaletsizliklerden ve yandan kayırmacılığından kurtulduğu gün olacaktır. Buna bizler gibi tüm halkımızda inanmaktadır” cümlelerini kullandı. Haber Merkezi