Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim çalışmalarında il merkezinde yaptığı hastane ziyaretleriyle devam etti.

İlimizdeki hastaneleri ziyaret ederek, tedavi gören vatandaşlarımızla görüşen MHP'li siyasiler, vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek acil şifalar dilediler.

“İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEN DAHİ RANTI DÜŞÜNÜYORLAR”

Hastane ziyaretlerinin ardından bir açıklama yapan MHP Milletvekili adayı Şükrü Gülez, sağlık sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek; "Bir çok sektörde olduğu gibi maalesef Ak Parti iktidarı sağlık sektörünü de içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. Tüm hastanelerde yapılan yandaş kayırmacılığı ve benim adamım düşüncesi hastanelerde huzuru bozmuştur. İlimizde de buna benzer bir çok sorun vardır. Görüştüğümüz birçok sağlık çalışanı mutsuz ve huzursuz durumda. İnsan sağlığının söz konusu olduğu böylesine bir sektöre dahi kayırmacı düşünceyi sokarsanız hastaneler yönetilemez hale gelir. Maalesef İzzet Baysal Devlet Hastanesi artık tedavi görülen bir hastane değil, yöneticilerin makam odalarıyla keyif sürdükleri bir yer olmuş. Acil servis hizmetleri dahi verilmiyor. Köroğlu ünitesi ise yoğunluktan dolayı hizmet veremez hale gelmiş. Sizin sağlıkta devrim yaptık dediğiniz bu mu? Milli Eğitimde olduğu gibi, sağlıkta da her gün değiştirilen sistem yüzünden ne hastaneler ne de eczaneler doğru düzgün çalışamaz hale gelmiştir. İnsan sağlığı üzerinden dahi rantı planlayan bu zihniyetten 1 Kasım günü inşallah kurtulacağız. Ülkemizi Osmanlı'nın son döneminde Avrupa tarafından bu topraklara yapılan 'Hasta İnsan' benzetmesi durumuna soktular. Şu anki halimizin o dönemden hiç bir farkı yoktur. Bunlarda saraylarıyla birlikte yok olup gidecekler" ifadelerine yer verdi.

“KANDIRILIP KULLANILAN BİR HÜKÜMET ÜLKEYE YAKIŞMIYOR”

MHP 2'inci sıra Milletvekili adayı Mihriban Yerlikaya ise yaptığı açıklamada; "MHP iktidarıyla birlikte her sektörde olduğu gibi sağlıkta da rant merkezli değil insan merkezli bir politika uygulanacaktır. Ak Parti iktidarı devletin tüm hücrelerine kadar rantı ve adam kayırmacılığı yerleştirmiş durumdadır. Liyakatsız, benden olsun ne olursa olsun mantığıyla devlet kurumlarının çürümesine neden olmuşlardır. Bugün ülkemizde yaşanan istikrarsızlığın ve kaosun tek nedeni budur. Devlet geleneğini bilmeyen, hep birileri tarafından kandırılıp kullanıldığını iddia eden Ak Partiye artık, 'bizim kandırılıp kullanılacak iktidara değil. Türkiye Cumhuriyetine yakışır devlet ciddiyetini bilen kadrolara ihtiyacımız var' demenin zamanı geldi. Madem sürekli kandırılıyorsunuz ve ozaman devletin başlında ne işiniz var. Bu şekilde kandırılan ve aldatılan bir iktidarla Türkiye Cumhuriyetinin geldiği nokta ortadadır. Vatandaşının can güvenliğini koruyamayan, tedavisini yapamayan bir devlet haline geldik. Artık bu basiretsiz ve beceriksiz yapıya bir son vermeliyiz" dedi. Haber Merkezi