Milliyetçi Hareket Partisi İl Binası önünde basın açıklaması yapan Şükrü Gülez, partilileri heyecanlandırdı. Kalabalık bir partili grubun katıldığı etkinlikte Gülez; Atatürk tarafından yeşil ve kırmızı İstiklal Madalyası ile onurlandırılan Mehmet Şükrü Gülez'in torunu olmaktan gurur duyuyorum. Bu madalya dedemden babama, ondan da bana kaldı. Bende karşınıza madalyamla çıkmayı uygun gördüm. Ülkemiz bir bölünme süreci yaşıyor. Bu nedenle bu gün dedemden emanet madalyamla ikinci Kuva-yi Milliye hareketini başlatıyoruz” dedi.

MHP'den Bolu Milletvekili aday adayı olan Şükrü Gülez, parti binası önünde toplanan partililerle buluştu. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına aile yadigarı İstiklal Madalyasıyla katılan

MHP Milletvekili Aday Adayı Şükrü Gülez; Bolu'da Milli Mücadele Harekatının öncülüğünü yapan, Cumhuriyetin ilk milletvekillerinden olan ve ilk Gazi Milletvekili unvanına sahip dedemin aldığı İstiklal Madalyası ile onur ve gurur duyuyorum. Dedem Türkiye Büyük Millet Meclisinin Gazi meclisi olmasına sebep olmuş ilk milletvekiliydi. Bolu'da ayaklanma başlayınca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Dedemi Bolu'ya gönderir. Ancak dedem pusuya düşer ve yaralanır. Bu nedenle bu madalya ailemize verilir. Dedemden babama, babamdan da bana geçen ve göğsümde şerefle taşıdığım bu İstiklal Madalyası ile Bolu'da Kuva-yi Milliye Hareketinin öncülüğünü yapmakta bana nasip olmuştur. Bugünün şartlarının Milli Mücadele dönemi öncesindeki şartlardan bir farkı yoktur. Bu nedenle Bolu'da ikinci Kuva-yi Milliye Hareketini başlatıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyorum” diye konuştu.
Mehmet Şükrü Gülez kimdir?
Bolu'da milli mücadele harekatının öncülüğünü yapmış, Cumhuriyet'in ilk milletvekillerindendir. Mehmet Şükrü Gülez 23 Nisan 1920'de Atatürk tarafından Bolu'daki isyanları bastırmak için Bolu'ya gönderilmiştir. Gerede'de Milli Mücadele karşıtları tarafından pusu kurularak esir alınan Mehmet Şükrü Gülez, 4 yerinden bıçaklanarak yaralı halde Düzce cezaevine götürülmüştür. Daha sonra yaşanan gelişmeler ile birlikte Milli Mücadele Güçleri Düzce'de kontrolü ele almış ve Mehmet Şükrü Gülez bu sayede hayatta kalmıştır. Sonrasında MHP milletvekili aday adayı olan Şükrü Gülez'in dedesi Mehmet Şükrü Gülez, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından az kişiye taktim edilen yeşil ve kırmızı İstiklal Madalyası ile onurlandırılmıştır.