Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, canlı olarak Köroğlu TV ekranlarına gelen Dipnot programında Mehmet Ali Atalay'ın konuğu oldu. Programda Atalay'ın sorularını cevaplayan Gülez, projelerini de anlattı.
Canlı yayında, Mehmet Ali Atalay'ın projelerine yönelik sorularını cevaplayan Gülez, Bunlar vizyon projelerdir. 5 yılda 10 yılda tamamlanabilir, öncelikli değildir. Ama büyüyen bir Bolu var. Mesela 400 bin nüfusu içine alabilecek bir projedir. Bu projelerimizi başlatmamız lazım. Benim daha ilerde metro projem var. İmkân dâhilindedir. İlerde D100 şehirlerarası yol statüsünden çıkacak. Buraya gayet güzel organize sanayi ile üniversite arasında derli toplu bir raylı sistem oluşabilir. İşin maddi boyutu belki rantabl olmasını gerektirecek bir durum değildir. İnsanlara hizmet anlamında bütün bunları rantabl olmasa da yapılması gereken projelerdir. Alaaddin Yılmaz, her şeyi rant kaynağı olarak düşündüğü için böyle söylüyor. Biz rantlaşan belediye değil, paylaşan belediye istiyoruz” dedi.
“GENÇLERİMİZİN GELİŞİMİNİ SAĞLAYACAK BİR YAPILANMAYA GİDECEĞİZ”
Karaçayır'da bilim parkı ve spor alanları yapacaklarını söyleyen Gülez, Karaçayır, geniş alanı ile son derece müsait bir bölgedir. Burada da gençlik merkezi ve bilim parkı projemiz için alan tahsis edip, gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri 21. yüzyıla uygun kafa yapısı ve sağlıklı vücuda sahip olmaları gereken bir mekana ihtiyaç vardır. Bu düzenlemeyi inşallah temelini atacağız. Gençlerimizin bilimsel deney yapacakları potansiyellerini arttıracakları, kültürel ve bedensel gelişimini sağlayacağı bir alan olacak. Oradaki mekanlarla bütünlük sağlayacağız ve gençlerimizin gelişimini sağlayacakları bir yapılanmaya gideceğiz” dedi.
“AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERECEĞİZ”
Amatör spor kulüplerine de destek vereceklerini kaydeden MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, Bütün amatör spor kulüplerimize destek sağlayacağız. Onların sağlıklı idare binalarına kavuşmalarını sağlayacağız ve spora destek vereceğiz. Ben de çocuk yaştan itibaren spor yapan biriyim. İyi bir yüzücüyümdür. Sporun altyapısını bilirim, o konuda çok faydalı çalışmalar yapacağım. Belediyenin imkanları dahilinde sağlıklı yerler kazandıracağız. Bolu o yönden müsait bir yer. Belediye başkanı olursak, Bolu'nun idari mülki amirleri ile karar vererek bu alanda gelişmesini sağlayacak bir yapı sağlayacağız. İlerde bir olimpiyat olacaksa, Bolu, Ankara – İstanbul arasında olması münasebeti ile stratejik olarak önemli bir merkez konumunda. Bu projeler Bolu için ihtiyaçtır.”diye konuştu.
“BİZ İSTİŞARE EDECEĞİZ”
Belediye başkanı olarak seçilmesi durumunda bütün projelerde istişare edeceklerini ifade eden Gülez, Beni tanıyanlar biliri, ben yapı itibari ile uzlaşmacı bir insanımdır. İnsanlarla iyi ilişkiler oluştururum. Benim özelliğim de budur. Kurumsal bir yapı olarak düşünecek olursak, bizim ihtiyacımız olan, ilişkileri en iyi şekilde korumaktır. Aksinde hiçbir şekilde başarılı olamazsınız. Mevcut belediyemiz, bu noktada, üzerine düşen özveriyi gösteremedi. Bolu'daki valilerin çoğu kavgalı olarak ayrıldı. Biz herkesle, her hususta istişare yapacağız. Mesela bir park yapacaksanız, tarım il müdürlüğü ile istişare edeceksiniz. Orman işletmesi ile istişarede bulunacaksınız. Orman İşletmesi ile istişare edilmiş olsaydı, İzzet Baysal Caddesine ne idüğü belirsiz ağaçlar dikilmiş olmazdı. Bolu'nun kendi yapısına uygun güzel ağaçlar konulurdu. Yurtdışından alınacağına, çam ağacı olabilirdi.”dedi.
“TÜRK TARİH PARKI'NI YAPACAĞIZ”
Projelerinden bir tanesinin de Türk Tarih Parkı olduğunu söyleyen Şükrü Gülez, Türk Tarih Parkı, bizim geçmişten bu tarafa Bolu'nun tarihini yansıtacak güzel bir projemizdir. Minyatürlerden oluşaca