Her hafta Salı akşamları Köroğlu Televizyonu'nda canlı olarak yayınlanan ‘Serbest Vuruş' programının bu haftaki canlı yayın konuğu Boluspor basın sözcüsü Ahmet Ufuk Güler oldu. Güler; Samsun güçlü bir takım. Boş bir takım değil. Adamlar taraftarıyla beraber gelecekler. Onlarda bizim gibi 3 maçını kazanmışlar. Boşa gelmiyorlar. Bu Passolig'leri bir zahmet alıverelim” şeklinde konuştu.

Boluspor Basın Sözcüsü Ahmet Ufuk Güler'in açıklamalarından satır başları şöyle:

İSİMLERDEN KURULU BİR TAKIM OLMASI YETMİYOR…

İlk yarıda çok iyi bir performans sergileyen bir takım bulamadık karşımızda. Bunda bir takım etkenler vardı. Önemli olan ilk yarıyı ilk 10 içinde tamamlamaktı. Bu maalesef olmadı. Olmayınca tabii ki herkes devre arasındaki hazırlık kampına kendini sakladı. Hocamızda, yönetimimizde. Çok güzel bir kamp geçti. Çok verimli, çok sağlıklı. Bunun dışında nokta tabir edebileceğimiz transferler gerçekleşti. Akabinde de, futbolcular kendilerinde özgüven gerçekleştirdiler. Kamp dönemini geçtikten sonra, ilk Ordu maçında bunun meyvesini aldık. Gaziantep maçı takım olarak, takım oyununu en iyi şekilde sahaya yansıtıldığı maçlardan bir tanesi oldu. Antep takımı da kaliteli isimlerden kurulu bir takım. Güçlü bir takım. Burada neyi gördük, isimlerden kurulu bir takım olması yetmiyor aynı zamanda takım olması gerekiyor. Özgüvenli bir takımız. Ama takım oyunuyla bunun üstesinden geliyoruz. Manisa maçında yenik duruma düştük. Akabinde üstün gelmeyi başardık. Üst üste alınan 3 galibiyet ve kazanılan 9 puan. Bizi otomatikman yukarılara taşıdı. İster istemez taraftarın, yönetimin içinde acaba Play-off şansımı doğuyor? Play-off yolumu gözüküyor? sorularına muhatap oluyorsunuz. Neden olmasın. Önümüzde Samsun maçı var. Onlarda üst üste 3 galibiyet aldılar. İlk yarının sonlarına doğru dirilişe geçen bir takımdı. Sonuçta bu hafta oynayacağımız maç kolay bir maç olmayacak. Umut ediyoruz ki, bu maçı da galip bitirmek, bizlere moral ve motivasyon açısından fayda getirecektir. Nihayetinde önümüzdeki maçlara bakmaya devam edeceğiz.”

SAMSUNSPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ

Bakıldığında 3 puan gerisindesiniz, Samsunspor'un. Yendiğiniz takdirde onunla aynı puana geliyorsunuz ve onlarsın puan almasını engelleyip, 3 puanda oradan kazanıyorsunuz. 6 puanlık bir maç. Artı bu hafta rakiplerin birbirleriyle oynaması ve olası puan kayıplarında Boluspor için çok büyük bir avantaj olacak. Bu noktada da Samsunspor maçı çok önemli. Şehir, bu 3 maçın alınmasıyla birlikte bir bekleyiş içine girdi, bir havaya girdi gibi geliyor bana.

5 DAKİKANI HARCAYACAĞIN BİR İŞLEM

Passolig'e ilişkin Danıştay incelemesinde olan, taraftar guruplarının açmış olduğu davalar var ama hali hazırda yürürlükte olan bir sistem. Bu Passolig'i Federasyon kararla uygulayacak. Elde bu varken, bununda değişmeyeceğine göre üşengeçli midir yâda başka bir şey midir? Oraya gidecek nüfus kağıdını ibraz edip, sonuçta 5 dakikanı harcayacağın bir işlem. Sistem onu gerektirdiği için maça rahatlıkla gireceksin. Bu zahmete katlanıp artık takımında almış olduğu 3 galibiyetin moraliyle herkes takımını izlemek isteyecektir. Taraftarın desteği, tezahüratı itici bir güç. Futbolcu bekliyor bunu. Taraftarı olmayan takımlardaki futbolculara üzülüyorum.”

BU KONUDA BİR NETİCE ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Başkanımızın, Yıldırım Demirören Bey ile bizzat görüşmek durumunda oldu. Passolig uygulaması biliyorsunuz, Süper ligde ve PTT 1'inci ligde geçerli olan bir uygulama. Bizim bir alt ligimizde böyle bir uygulama yok. Kanuna göre. Geçen yılda o üzüntüyü yaşadık. Düşme tehlikemiz vardı. Düşme tehlikemiz olduğu için, bu uygulama geçen senenin Nisan ayından itibaren devreye girecek bir uygulama idi. Federasyon bu sistemi kuracak bir firma ile anlaşıyor. Kulüplere de o firmayı işaret ediyor. Bizim muhatabımız Federasyon olduğu için bu konuda bizde işaret edilen firma ile anlaşma imzaladık. Anlaşma imzaladıktan sonra takımımızın düşme tehlikesi olması hasebiyle buradan malzemelerini kaldırın. Diye sözlü bir talimat almışlar. Buradan ayrıldılar. Hatta Balıkesir'e gittiler. Kanunları uygulamakla yükümlü olan kolluk kuvvetleri de o maçalara geldiler. Bu uygulamaya geçilip geçilmediğini kontrol ettiler. Geçilmediğini savcıya tutanakla bildirdiler. Passolig uygulaması var mı yok ona bakıyorlar. Yoksa eğer kanunda cezasının karşılığı neyse bunu tatbik ediyorlar. İdare paa cezası uyguluyorlar. Bu da bir maç için 80 BİN TL, ikinci maç için 160 BİN TL. Tavşanlı ve Denizli maçları. Bu tamamen bizim tasarrufumuzda olan bir şey değil. Biz o tarih itibariyle federasyonla yazıştık. Sizin tespit ettiğiniz firma buradan ayrıldı. Bu konuda biz ne yapabiliriz? Nasıl bir tedbir alacağız? Akabinde de yazın bu konuyla alakalı olan savcılık makamı bize idari bir para cezası gönderdi. Bu konuda biz hukuki mücadelemize başladık. İtirazlarımızı yaptık. Bir üst mahkemesi olan Düzce'de buna itiraz ettik. Gerekçeleri sunduk. Kararın alınmasında usulsüzlükler var bunları dile getirdik. Maalesef bu itirazlarımız reddedildi. Başkanımızın, bu sorunun çözümü noktasında Başkanla ve diğer yetkililerle görüşmek için İstanbul'daydı. Bu konuda bir netice alacağımızı düşünüyorum. Son durum bu.

ÇOK İYİ BİR TRANSFERLER YAPTIK

Bu rapor doğrultunda eksik veya transfer yapılması gereken mevkiler ve noktalar bildirildikten sonra bunun çalışması içine girildi. Defans oyuncumuz Reko, ligin başlarında sezonu kapattı. Reko'nun bu yıl için sözleşmesi fes edildi ama gelecek sözleşme yapılma hakkı tanındı taraflara. Bu sakatlıktan sonra defans bölgesinde eksiğimiz vardı. Alternatif kadromuz olmadığından dolayı. Bence çok iyi bir transfer yaptık. Süper lig tecrübesi görmüş, Türkiye'de yıllardır bulunan bir futbolcu ile anlaşma yaptık. Bunun dışında kanat oyuncuları aldık. Bu oyuncular farklı mevkilerde de oynayabiliyor.

SÜREKLİ BERABER OLAN BİR İNSAN TOPLULUĞU BU YÖNETİME GELDİ

Yönetim Kurulu'na baktığımız zaman yaş ortalaması çok genç. Bizim eski başkanlarımızı, yöneticilerimizi baz aldığımızda şimdiye kadar böyle bir yaş ortalaması olduğunu hatırlamıyorum. Birbirini çok iyi tanıyan, iş ilişkileri olan, iş ilişkilerinin dışında da sürekli beraber olan bir insan topluluğu bu yönetime geldi. Savaş Başkan, yönetim listesini hazırlarken, bunlara dikkat etti. Özen gösterdi. Bunları değerlendirdiğinizde ortaya bir aile ortamı çıkıyor. Samsun güçlü bir takım. Boş bir takım değil. Adamlar taraftarıyla beraber gelecekler. Onlarda bizim gibi 3 maçını kazanmışlar. Boşa gelmiyorlar. Bu Passolig'leri bir zahmet alıverelim.” HABER MERKEZİ