Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediyesi Meclisi Temmuz ayı 2. Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleşti. Yapılan toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Valiliğinin Köroğlu Parkı’nın olduğu bölgede hazineye ait yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alana yapılması planlanan ‘Yaşlı Yaşam Merkezi’ alanının Resmi Kurum alanından Sosyal Tesis alanına çevirmesine yönelik alınan karara itiraz ederek dava açtığını ve projenin iptal edilerek alanın tekrardan Sosyal Tesis alanından Resmi Kurum alanına çevirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

“ORAYA ÇOK GÜZEL HUZUR EVİ YAPASIMIZ VAR”

Konu ile ilgili yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Burası meşhur At’ın olduğu Köroğlu Park’ın altı. Burayı İl Özel İdare yetkilileri resmi kurum alanı diyerek aslında Valilik lojmanı olarak ayırmışlar. Sayın Valimizle de istişare ettik. Orası çukurda bir yer. Valilik lojmanı olmaz. Biz buraya uzun süredir yer arayışında olan Hayır İşleri Vakfı’na vererek, huzurevi yapılmasını ön gördük. Ancak olmadı. İl Özel İdaresindeki arkadaşlar sonuçta Bolu’nun bir huzurevi kazanmasını engellediler. Açık söylüyorum. Bu proje seçim öncesinde bir tek bana değil bütün adaylara söylenmişti. Bütün adaylarda onlara ‘evet’ demişti. Dolayısıyla benim dışımda başka bir arkadaşım bu göreve seçilseydi o arkadaşım da aynı şekilde yaklaşımda bulunacaktı. Bütün parti adayları için söylüyorum bunu. Burayı Vali Bey istemiyor. Bence de Vali konağı olmaz oraya ama çok güzel bir Huzur Evi olurdu. Oraya çok güzel Huzur Evi yapasımız var. Mahkeme iptal ettiği için eski plana geri dönmek durumundayız. Şeriatın kestiği parmak acımaz yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Alan, Belediye Meclisi Üyelerinin Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı ikinci oturumunda projenin yapılması için resmi kurum alanından, sosyal tesis alanına çevrilmişti.