Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında, Organize Sanayi Bölgesi'nde geçici depolama sistemi oluşturabilmek için protokol imzalandı. Protokole Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve Marka Genel Sekreteri Şevket Kırıcı katıldı.

HABER: YAŞAR DİNÇER

Mayıs ayında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ilimizde açtığı Gümrük Müdürlüğü faaliyetleri çerçevesinde ihracat işlemlerini kolaylaştırmak ve ihracat işlemleri sırasında da ihraç ürünlerinin depolanması ve ihraca hazır hale getirilmesini sağlamak için Organize Sanayi Bölgesi'ne geçici depolama sistemi oluşturulması yönünde protokol imzalandı. Bu projenin yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alan ve yaklaşık 10 bin metrekare açık alan olacak şekilde Bolu ilinde faaliyet gösteren firmalara ciddi katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansından tek kalemde 3 Milyon gibi ciddi bir rakamın alınacak olması da Bolu için bir ilki teşkil ediyor.

ATEŞ; GEÇİCİ DEPOLAMA SİSTEMİ YARATABİLMEK ADINA GÜDÜMLÜ PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bugün biliyorsunuz 5 ilimizin bağlı olduğu kalkınma ajansıyla Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak güzel bir projenin imzasını gerçekleştireceğiz. Bu güdümlü proje Bolu için ilk güdümlü proje. Çevre illerimiz daha önceden güdümlü proje yapmıştı. Bolu ili dış ticaret hedefleyen bir il, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sayın valimizin başkanlığında heyet olarak ele aldık. Biliyorsunuz gümrük müdürlüğümüz Mayıs ayında açılmıştı, Mayıs ayında açılan gümrük müdürlüğümüzün yükünü hafifletecek odamız, üyelerimize daha iyi hizmet sağlayabilecek bir depolama sistemi, geçici depolama sistemi yaratabilmek adına güdümlü proje gerçekleştirdik. Bu proje yaklaşık olarak 19 dönümlük bir arazi üzerinde, organize sanayi içerisinde yapılacak. Bu organize sanayi içerinde yapılacak olan projede, biz projenin yürütücüsü olacağız, aynı zamanda ortaklarımız Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, aynı zamanda organize sanayimizde bu projenin içerisinde ortak olarak görünecek. Yaklaşık olarak keşif olarak 4 milyonluk bir proje 4'de 3'ünü güdümlü projeden hibe olarak alıyoruz, 3 milyonun 1 milyonunu da bu şirket ortakları sağlayacak. Şimdiden ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum tekrar sizler de bu Protokol imzalamasına şahitlik ettiğiniz için tekrar hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

BARUŞ; 700 MİLYON DOLARA YAKIN BİR İHRACATIMIZ VAR”

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bugün Bolu için önem taşıyan bir vesileyle bir araya geldik. Bolu Ticaret ve Sanayi Odamızda, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın Bolu'nun kalkınması için önem taşıyan bir konudaki iş birliğine şahit oluyoruz. Malumunuz olduğu üzere Bolu ciddi ihracat yapan illerimizden birisi ve her ne kadar resmi rakamlarda miktar olarak az gözükse de gerçek rakam Bolu'nun üretmiş olduğu ürünler itibariyle 700 milyon dolara yakın bir ihracatımız var. Bu ihracatımızı da sanayicimize katkı yapabilecek, onun işini kolaylaştırabilecek bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bunun içinde geçtiğimiz Mayıs ayında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'mızın ilimizde açtığı gümrük müdürlüğü faaliyetleri çerçevesinde bu ihracat işlemlerinin daha da kolaylaşacağını düşünüyoruz, ama tabiî ki ihracat işlemleri sırasında da ihraç ürünlerinin depolanması ve ihraca hazır hale getirilmesi büyük önem taşıyor. Dolayısıyla organize sanayi bölgesi içerisinde kurulacak olan bu geçici depolama tesisiyle birlikte ihracatçımızın da önemli bir ihtiyacına cevap verilmiş olacak. Bu anlamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın yönetim kuruluyla yaptığımız görüşmelerde Ticaret ve Sanayi Odasının hazırlamış olduğu geçici depolama tesisiyle ilgili güdümlü projeye destek kararı alındı. Güdümlü proje adı üzerinde olduğu gibi bundan sonra karşılıklı yakın işbirliği çerçevesinde birlikte yönetilerek başarılabilecek bir proje, bundan sonraki aşamaların da ben başarıyla geçeceğini düşünüyorum ve bu geçici depolama tesisinin ilimize kazandırılmasıyla birlikte ihracatçımıza da faydalar, kolaylıklar sağlanacağını ve ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlanacağını düşünüyorum. Bu tesisin bu projenin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

YILMAZ; TEK KALEMDE 3 MİLYON GİBİ CİDDİ BİR RAKAMIN ALINDIĞI, BOLU İÇİN İLK PROJE”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Söylenecek tek bir şey varsa kalkınma ajansından tek kalemde 3 milyon gibi ciddi bir rakamın alındığı, Bolu için ilk proje. Aslında Bolu 100 bin lira, 200 bin lira, 500 bin lira gibi büyük rakamlarla ciddi rakamlar aldı ama tek projede 3 milyonluk bir katkıyı ilk defa alıyor. Bu büyülükteki desteğin alındığı ilk proje olması dolayısı ile Bolu için hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Ben de hayırlı olsun diyorum böyle bir projeye şahitlik etmekten, karar almaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

KIRICI; 3 BİN METREKARE KAPALI ALAN VE YAKLAŞIK 10 BİN METREKARE AÇIK ALAN OLACAK”

Marka Genel Sekreteri Şevket Kırıcı, Öncelikle bu projeye bu ölçüde sahip çıkılması hepimiz için çok güzel bir durum, çünkü projenin temel başarısı projenin sahiplenilmesi ve uygulanılmasından geçiyor. Bu destekleri almaktan ziyade bu projeyi uygulamak her şeyden önce geliyor. Bu projede 3 bin metrekare kapalı alan ve yaklaşık 10 bin metrekare açık alan olacak şekilde Bolu ilinde faaliyet gösteren firmalara ciddi katkı sağlanacağını düşünüyoruz.

Burada firmaların rekabet gücü ciddi ölçüde artacak, çünkü bu ihtiyaçları geçmişte İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi illerde sağlayan firmalarımız bu proje ile birlikte Bolu ilinden bu ihtiyaçları karşılamış olacaklar. Bu firmalara ciddi rekabet gücü gerektirecek, yatırım imkanlarını ortaya çıkaracak. Bunu hem Bolu açısından, hem bölgemiz açısından, hem ülkemiz açısından ciddi bir artı olarak düşünüyorum. Ben bu projenin birazdan imzalayacağımız başlangıç aşamasının bir an önce sonlanmasını temenni ediyorum. Bolu ilimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.