Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kadir Murat Altıntaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Yüksekokulun akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kadir Murat Altıntaş, günümüz dünyasında gençlerimizin, ülkemizin tarihini ve bu toprakları bize vatan yapan liderlerimizi iyi tanımalarının gerekliliğini, bu çerçevede sanal ortamlarda vakit harcayan gençlerin, aslında ‘rol modellere' ihtiyacının olduğunu vurguladı. Özellikle uygulamalı bilimler eğitiminin gençleri girişimcilik konusunda diğer bir ifadeyle, yeni iş fikirlerine açık olma ve bu iş fikirlerini gerçekleştirmeleri hususunda desteklediğini, ama her şeyden önce çok çalışmanın gerekliliğini önemle hatırlattı. Bu konularda tecrübelerini aktarmak ve başarı öyküsünü paylaşmak amacıyla katılımını esirgemeyen, başta Mithat Dayıoğlu olmak üzere, tüm protokole ve öğrencilere teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Konuşmalarına, girişimci ruhunun, dedesinden kendisine miras kaldığını ve sürekli olarak iş dünyası ile iç içe bir yaşam geçirdiğini vurgulayarak başlayan Dayıoğlu, öğrencilerin hiçbir iş fikrini ulaşılamaz ya da gerçekleştirilemez olarak nitelendirmeden, tüm yaşamları boyunca motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiğini belirtti. Gerede'nin sosyal gelişimi ve ticari hayatta önemli bir yerinin olması için yatırımlarının önemli bir kısmını buraya yaptığını ve özellikle ilçede sanayileşme potansiyelinin artırılması için gösterilen çabalara değindi. Ayrıca Gerede'de geçirdiği öğrencilik günlerini hiç unutmadığını belirten Dayıoğlu, öğrencilerin istek ve temennilerini de dinledikten sonra, muhtemel çözümlerin üretilmesi için üzerine düşeni yapacağını da belirtti. Son olarak bu panelin hazırlanmasında emeği geçen başta Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kadir Murat Altıntaş olmak üzere Yüksekokul personeline, Gerede protokolüne ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Daha sonra yapılan plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimini müteakip, program tamamlandı. A. Haktan Yamantürk