Gerede TSO ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliği ile Nisan ayının ilk haftası başlayacak olan kurs Pazar, Pazartesi, Salı günleri olmak üzere 3 hafta sürecek.

Gerede TSO ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliği ile Nisan ayının ilk haftası başlayacak olan kurs Pazar, Pazartesi, Salı günleri olmak üzere 3 hafta sürecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için yeni iş kurmayı düşünen, hedefleri olan ama ekonomik birikimi yetersiz olan kadın ve gençler kursa katılabilecek. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonu'nda yapılacak kursa başvurular 30 Mart 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'na şahsen veya web adresinden online yapabilecek.

Yapılan açıklamada; Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, KOSGEB tarafından verilecek sertifikayla yapacakları iş planlarının kabulü halinde ise 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da iki yıl geri ödemesiz sıfır faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi aşağıda belirtilen dört ana modülden oluşan toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar.

Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri 8 (sekiz) saat, Modül 2: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) 18 (on sekiz) saat.

Modül 3: İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) 24 (yirmi dört) saat

Modül 4: İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar 20 (yirmi) saat.

Uygulama Girişimcilik Eğitiminin başarıyla tamamlanmasından sonra işletmenin açılışı yapılarak KOSGEB'e başvuruda bulunulabilir. KOSGEB'in başvuruyu uygun bulması halinde destekleme işlemi yapılmaktadır. Eğitim ana modüllerine % 80 oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır. Programın amacı; girişimciliğin desteklenmesi, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasıdır” denildi. Haber Merkezi