Gerede Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO)'nda seçim heyecanı sona erdi. GTSO'ya bağlı kuruluşlar mevcut başkan Mustafa Allar ile yola devam” dedi.
Allar, Çok güzel bir söz vardır; ‘Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz, gemiyi limana getirip getiremediğine bakar.' Hedeflerimiz var, umutlarımız var ve bu doğrultuda dalgaların boyu ne kadar yüksek olursa olsun, hedeflerimizi hayata geçirmeye hazırız” dedi.
Gerede'nin en önemli odası konumundaki GTSO'da seçimler sona erdi. Gerçekleşen seçimle birlikte 8 Meslek Grubu'nun Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimi tamamlanırken, bu seçimde daha önce başkan adaylığını açıklayan İsmail Hakkı Pehlivan'ın listesi gereken oyu alamayarak ilk turda Pehlivan seçimlere havlu atmıştı ve Mustafa Allar'ın tüm listeleri seçimde aldığı oy oranıyla komitede yer almıştı.
Seçimin ardından kendisine daha ilk turdan itibaren güvenen oda üyelerine teşekkür eden GTSO Başkanı Mustafa Allar, çalışmaları kaldıkları yerden devam edeceklerini ve hız kesmeden Gerede'deki ticaret ivmesini doruk noktasına çıkarmak istediklerini söyledi. Son iki yılda Gerede'de önemli gelişmelerin olduğunu belirten GTSO Başkanı Allar, başta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı çalışmalarının başladığını, deri sanayisinin sıkıntısız bir şekilde taşınabilmesi noktasında TOKİ ile görüşme başlattıklarını ve bu noktada önemli aşamalar kat ettiklerini, Gerede'ye yatırımcı çekilebilmesi için bedelsiz %50 arazi teşviği sağladıklarını, kendi dönemlerinde başlayan OSB'deki 5 fabrika inşaatının devam ettiğini, fabrika inşaatlarının tamamlanmasıyla birlikte OSB'de faaliyette bulunan fabrika sayısının 13'e çıkacağını söyledi.
Gemiyi limana getirmek önemli
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'nın artık sadece evrak ve oda kaydı yapılan bir yer olmaktan çıktığını, kendine ait yeni binasıyla konferansların verilebildiği, girişimci adaylarına bilgi sunulduğu Gerede'deki önemli merkezlerden biri haline geldiğini belirten Başkan Allar, Bu başta yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın destekleriyle meydana geldi. Bankalarla yaptığımız kredi protokollerine bakacak olursak, kredi protokollerimize her geçen gün bir yenisini ekledik. Son yaptığımız protokolle üyelerimiz 0,85 faiz oranıyla 36 ay vadeli kredi kullanma imkanına sahip oldu. Bu anlattıklarım küçük bir özet ve yönetim kurulu ekibimizle tüm bunları başardık ve önümüz açık, yine cefakar arkadaşlarımızla birlikte yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Çok güzel bir söz vardır, benim çok anlamlı bulduğum; ‘Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz, gemiyi limana getirip getiremediğine bakar.' Hedeflerimiz var, umutlarımız var ve bu doğrultuda dalgaların boyu ne kadar yüksek olursa olsun, hedeflerimizi hayata geçirmeye hazırız” dedi.
Seçim sonucunda GTSO yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan: Mustafa Allar. Yönetim Kurulu: 1.Ersin Kaşka, 2.Muharrem Kazan, 3.Hasan Demirdaş, 4-Eşref Zeftçi. Yedek: 1.Hüseyin Yüksel, 2.Durmuş Ali Berber, 3.Tahsin Halıcıoğlu, 4.Halil Yurtsever.