Grevde olan Anadolu Rulman işçisinin hesabına Türk Metal Sendika tarafından para yatırıldı.

Cumayeri'nde faaliyet gösteren Anadolu Rulman fabrikasının Türk Metal-Sen'e bağlı olan işçilerin toplu sözleşme şartlarını yerine getirmemesi nedeni ile 34 gündür devam eden grevde, grev işçilerinin mağdur olmaması için ilk ödenekleri yatırıldı.

HİÇ KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Türk-İş İl Temsilcisi Murat Ardıç, grevin haklar kazanılana kadar devam edeceğini ve işçinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Cumayeri'nde faaliyet gösteren Anadolu Rulman fabrikasında işçilerin toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamamasından kaynaklanan uyguladıkları grev kararı devam ediyor. Yaklaşık 34 gündür süren grevde işçilerin mağdur olmaması için ise Türk Metal Sendikası tarafından işçilerin ödenekleri yatırıldı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Türk İş İl Temsilcisi Murat Ardıç, Anadolu Rulmanda çalışan arkadaşların 34 gündür süren mücadelesi devam ediyor. Bu mücadele taraflar karşılıklı anlaşıncaya kadar devam edecek. İş veren bizimle görüşme imkanı sağlayacak ve grev sonucunda işçilerin kazanım sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

“BİZ GÜÇLÜ BİR SENDİKAYIZ”

34 gün sonra arkadaşların ilk ödeneklerini hesaplarına yatırdık diyen Ardıç, Bu grevde arkadaşlarımıza desteğimiz devam edecek. Arkadaşlar mağdur edilmeyecekler. Mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağız. Türk Metal Sendikası güçlü bir sendika. Üyelerinin haklarını her türlü ortamda savunacak bir sendikadır. Arkadaşlarımızın dik duruşları devam ettiği sürece bizde bu arkadaşlarımızın haklarını savunmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

HAKLAR ALINANA KADAR GREV DEVAM EDECEK

Türk İş İl Temsilcisi Murat Ardıç, işçilerin haklarının alınmasına kadar grev kararının uygulanmasına devam edileceğini belirterek Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devamında uzlaşamadık ve grev kararı alarak uygulamaya geçtik. İş verenin bize verdiği teklif uygun ve cazip değil. Bizim teklifimizin çok uzağında bir teklifle geldiler. Bütün iş verenler yüzde sıfır ile girerken yüzde 2 ile girdiler. En son yüzde 8 artı 40 liraya kadar geldi. Yüzde 11'e tekamül ediyorlar. Bu yüzde 11 asgari ücret artış oranı. Buda asgari ücretin zamlanmasına denk geliyor. Bize asgari ücretten fazla zam vermediler. Buna evet dememiz mümkün değil. Bizim teklifimizin içinde maaşlarla ilgili yüzde 20 zam ilk altı ay için ikinci üçüncü ve dördüncü altı aylar için enflasyon artı 5 puan istediğimiz. Bayram izin yakacak yardımı. Olaya bağlı olarak doğum evlenme çocuk yardımı istiyoruz. Bunların hiç birini iş veren vermeyi kabul etmedi. Ancak etmeyecek anlamına gelmiyor. Biz greve çıktıysak bir takım şeylerin alınmadan bu grev sonuçlanmayacak” diye konuştu.

İşveren grevi kırmaya çalışıyor

Grevler iş vereni, işçiyi ve sendikayı da etkiler. Gönül isterdi ki masa başında iyi bir şekilde anlaşalım müzakere edelim. Ancak olmadı bizim kanuni hakkımız grevdi ve yerine getirdik. Sonuna kadar devam edeceğiz. İnşallah bir yakınlaşma olur. Biz dik duruyoruz. Dik duruşumuzu çalışanlardan alıyoruz. Arkadaşlarımızın dik durması neticesinde haklarını almaları için sonuna kadar elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz Anadolu Rulman KOMBASSAN grubuna bağlı. Daha önce bir aynı gruba bağlı fabrikada Ağaç-İş sendikası örgütlenmesinde grevde ki işçilerin grevini kırmaya başardılar. Burada da aynı taktik uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

Şov değil icraat yapıyoruz

Ardıç, fabrika müdürünün sendika şov yapıyor açıklamasına tepkisini dile getirerek Fabrika müdürünün verdiği demeçte sendika şov yapıyor diyor. Sendika şov yapmaz. Sendika icraat yapar. Nedir icraat? Sendika alınması gereken hakların alınması için uğraşıyor. Burada da grevi kırmak için işçiye ellerinden geleni yaptılar. Burada ki arkadaşları tebrik ediyorum. Biz sendikamızın yanındayız. Ne diyorsanız yapacağız. Çalışanlar öyle dedi bizimde geriye dönme şansımız yok. Fabrika arkadaşlara vaatlerde bulunuyor. Fabrika müdürü arkadaşlar geri dönsün çalışalım diyorlar. Bizde çalışmak istiyoruz. Bizim sendika olarak hedefimiz belli. Ne diyoruz, üretmek kazanmak kazandırmak istiyoruz. Üretmeye dayanmayan bir politika üretmiyoruz. Şartlar oluştuğu zaman üretime tam destek devam edecek. İstediğimiz toplu sözleşme şartlarına imza atsınlar bizde işimize dönelim” dedi.

Cumayeri halkına teşekkür ediyoruz

Ardıç son olarak grevde olan işçilere destek veren Cumayeri halkına da teşekkür ederek Cumayeri halkına da teşekkür ederim. Cumayeri desteğini sürdürüyor. Anadolu Rulman'ın Cumayeri'ne desteği yok. Anadolu rulman 75 kişiyi çalıştırıyor. Cumayeri yer verirken 500 kişini çalıştırılacağı sözünü alarak söz vermiş. Bu gerçekleşti mi? Şu anda gerçekleşmesi mümkün değil. Ama bu işçiye hakkını vermeyecekler demek değil. Bizde işçinin hakkını alması için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.