Türkiye Okul Sporları Federasyonu, tarafından Yalova'da organize edilen 17-18 yaş grubu grekoromen stil güreş grup müsabakaları son sona erdi. Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara 11 ilden sporcular katılırken, Yalova'dan 3 güreşçi derece elde ederek Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Bolu'dan müsabakalara katılan Yunus Saçan 60 kiloda ikinciliği elde etti.

Yapılan müsabakaların ardından 46 kilo grekoromen stilde Oğuzhan Adıgüzel birinci oldu. 50 kiloda ise İstanbul'dan Müslüm Alınlı birinci, Tekirdağ'dan Yavuz Güler ikinci, Kırklareli'nden Ogün Trak ve Çanakkale'den Emin Çetin üçüncü oldu. 55 kiloda ise altın madalyayı Muğla'dan Muhammet Kalender kazandı. Balıkesir'den Recep Özkan ikinci, Kırklareli'nden Recep Nurani Tuncel ve Yalova'dan Ahmet Meriç üçüncü olma başarısı gösterdi. 60 kiloda ise podyumun en üst basamağına İstanbul'dan Ahmet Açıkgöz çıktı. İkinci basamakta Bolu'dan Yunus Saçan, üçüncü basamakta ise Muğla'dan Eyüp Atabay ve Kırklareli'nden Yasin Şen yer aldı.

66 kiloda ise altın madalyayı Muğla'dan Celil Salman kazandı. Gümüş madalyayı ise İstanbul'dan Erkan Ergen, bronz madalyayı ise Çanakkale'den Mert Özcan ve İstanbul'dan Abdullah Fatih Demir boynuna taktı. 74 kiloda ise birinciliği İstanbul'dan Samet Özgün, ikinciliği yine İstanbul'dan Yavuz Selim Çoban, üçüncülüğü ise Çanakkale'den Mehmet Akbaşer ve Muğla'dan Nazım Savur kazanan isimler oldu. 84 kilo grekoromen stilde kürsünün zirvesine İstanbul'dan Doğukan Kuru çıktı. İkincilik basamağında ise Sakarya'dan Hakan İmak yer alırken, üçüncülük basamağında Yalova'dan Mustafa Berat Durgut ve Muğla'dan Samed Uysal çıkan isimler oldu. 96 kiloda Sakarya'dan Metin Alpaslan Temizce birinci, İstanbul'dan Ramazan Sarı ikinci, Muğla'dan Ferhat Bölük ve İstanbul'dan Berk Deniz üçüncü olma başarısı gösterdiler.

120 kilo grekoromen stilde altın madalyayı İstanbul'dan Cemalettin Akbıyık kazandı. Bu kategoride Çanakkale'den Mustafa Canan gümüş, Yalova'dan Ömür Kemal Akbulut ve Sakarya'dan Vedat Bulut bronz madalya kazandı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Güreş Yalova Temsilcisi Selim Acar takdim etti.(AA)