7 Haziran seçimlerinde oylarını arttırarak TBMM'ye Bolu Milletvekili olarak ikinci kez gitmeye hak kazanan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, seçimler sonrası yaptığı ilk açıklamada yeni dönemle ilgili olarak mesajlar vermişti. Özcan açıklamasında, Önce Sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Kendisinden aktif görev isteyeceğim” demişti. Özcan'ın, ‘aktif görev' olarak işaret ettiği merciin CHP adına TBMM Başkanvekilliği olduğu iddia ediliyor.

ÖZEL HABER: HAKAN AYDIN

Türkiye kamuoyu kurulması muhtemel koalisyon ortaklıklarına kitlenmişken, gözler TBMM'de milletvekillerinin yemin etmesinin ardından yapılacak olan TBMM Başkanlık seçimlerine çevrilmiş durumda. Siyasi partililerin ilk turda kendi adaylarını desteklemesine kesin gözüyle bakılırken, ilk turun ardından yapılacak muhtemel koalisyonlarla TBMM Başkanının belirlenmesi bekleniyor.

AKTİF GÖREV!

7 Haziran seçimlerinden sandıktan oylarını arttırarak çıkan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, mazbata töreninde ‘Aktif görev isteyeceğim' diyerek yeni dönemde planlarıyla ilgili mesajlar vermişti. Mazbata töreninde konuşan Özcan, Buradan çıkınca hemen Ankara'ya gidiyorum. Önce Sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Kendisinden aktif görev isteyeceğim. Açıkça söylüyorum buradan. Bunu hak ettiğimizi de düşünüyorum. Benim şahsımda yüksek oy artışı yapan Bolu İl Örgütümüzü Bolu'daki CHP'lileri ödüllendirmesini isteyeceğim. Takdir sizin diyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKANVEKİLLİĞİNİ Mİ İSTİYOR?

Ankara'da bir yandan kurulacak olan Hükümetin hangi siyasi partilerle koalisyon yapacağına kitlenmişken, bir diğer konu ise TBMM Başkanlık seçimi. Ancak Ankara'dan gelen bilgilere göre CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, aktif görev olarak işaret ettiği görev için girişimlerine devam ediyor. CHP Genel Merkezi ve CHP Milletvekilleri arasında kulis çalışmalarına devam eden Tanju Özcan'ın, aktif görev olarak işaret ettiği TBMM Başkanvekilliği görevine talip olduğu gelen bilgiler arasında.