MHP İl kongresinde iki aday yarıştı. Liste savaşına dönen seçimi mevcut il başkanı Mehmet Aydın kazandı. Kongrede yapılan konuşmalarda birlik ve beraberliğe vurgu yapılırken, 378 delegenin katıldığı seçimde Mehmet Aydın'a 213, Mustafa Çağan'a ise 164 oy çıktı. Kongre sonrası kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Mehmet Aydın, Seçimin kaybedeni yoktur. Kazananı ise MHP'dir” dedi.

MHP İl Kongresi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı Mehmet Aydın ve Mustafa Çağan'ın aday olduğu kongreye sade partililerin ilgisi yoğun olurken, 600 delegesi bulunan kongreye ise 379 delege katıldı.

“ALLAH BENİ KAHRETSİN”

MHP İl Kongresi Adayı Mehmet Aydın, özgeçmişini özetlediği konuşmasında, siyasete MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin emri ile başladığını ve il başkanı olarak atandığını söyledi. Konuşmasının başında 14 aylık İl başkanlığı sürecini değerlendiren Aydın, Amacımız ülkücü hareketi daha ileri götürmek ve başarılı kılmaktır. Görevi zor zamanda devir aldım. Görevi devralalı yaklaşık on dört ay oldu. Bu süre içinde önemli bir yerel seçim ve hemen arkasından cumhurbaşkanlığı seçimi ve ilçe kongreleri yaptım. Kongre süresi üç yıl olan bir siyasi partide inanın hiç seçim görmeyen il başkanları var. Görev yaptığım süre içinde teşkilatımı tanıma fırsatı buldum, dava arkadaşlarımın hiçbir zaman Ülkücülüğünü sorgulamadım. Bolu da hizmet noktasında kimler daha çok hizmet ediyor, onları öğrendim. Kimler ülkücü hareketin bayrağını bir adım öne çıkarıyor, onları tespit ettim. Yönetim kadromu oluştururken uzun istişareler yaptım. Bolu da Milliyetçi Hareket Partisi'nde planlarımı, hedeflerimi, kimlerle, nasıl ulaşacağımın analizini yaptım. Teşkilatıma mensup benim için fikirleri önemli olan büyüklerimle konuştum” dedi.

Şeyh Edebali'nin sözleriyle konuşmasını sonlandıran Aydın, Şu bir yıllık süre içinde şunu öğrendim. Siyasetin okulu yok. Siyasetin yapı taşı insan. İnsanın olduğu yerde tecrübe kolay kazanılmıyor. Bu görevi yaparken ve bundan sonra her zaman Şeyh Edebali' nin Osman Gaziye olan nasihatini beynimden çıkarmayacağım. Ve bende diyorum ki; Dilerim adaletten kayar, zulme meyledersem Allah beni kahretsin. Ve dilerim ben bilerek ve bilmeyerek saptığımda bana karşı gelmeyenleri dahi, Allah kahretsin ve dilerim benden ehli çıkınca ve ben yetmez düşünce bu sancağı benden almayanlar benim vebalimi de çeksin. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

“MHP, AKP KARŞISINDA BEKLENEN MUHALEFETİ YAPAMADI!”

MHP İl Kongresi Adayı Mustafa Çağan, alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüden MHP'nin kongre öncesi yönetimini hedef aldı. Çağan, Kim ne derse desin, sürgünlerde yıldırılmaya, sehpalarda soldurulmaya, mevki ve servet ile kandırılmaya çalışılan ama asla yolundan dönmeyen kutlu yürüyüşün adresi olan milliyetçi hareketin iktidar olma vakti artık gelmiştir. Mevcut iktidarın yarattığı büyük tahribatın giderilmesinin tek yolu, Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarıdır. Bunu başarabilmenin ilk şartı, içe dönük mücadeleden sırt sırta vererek, dışarı dönük mücadeleye geçiş sürecidir” sözleri sonrası, Mehmet Aydın başkanlığındaki il yönetimini hedef tahtasına koydu. Çağan, Aydın yönetimini delegelere adeta şikayet ettiği konuşmasında, İçinde olduğumuz kongre süreci bu inanca hizmet ettiği ölçüde hedefe katkı sağlayacaktır. Değilse aynı yorgun kadrolarla yola devam edilmek istenirse, dün ne oldu ise, hiçbir şey değişmeyecek ve yarında aynısı olacaktır. Bolu'da MHP ne yazık ki AKP seçilmişlerine karşı Bolu kamuoyundan beklenilen muhalefeti yapamamıştır. Belediye'nin Bolu'nun tümünü ilgilendiren onlarca haksız 18. Madde uygulamalarında bile bir kez halkımızın sesi olarak kamuoyu önüne çıkmamıştır. İşte biz bu sessizliklere ses olmak istiyoruz” dedi.

Çağan, açıklamalarının devamında, şu sözlerle delegelerden kendi listesi için destek istedi: Bugün burada hepsi davamıza emek vermiş birbirinden değerli arkadaşlarımız hizmet yarışı içinde karşınızda. Eğer bu görevi çok kıymetli delegelerimiz bana ve çok değerli yönetim kuruluna aday arkadaşlarıma uygun görürseniz, teveccüh gösterirseniz inanıyorum ki yapacağımız birçok çalışmamız Bolu'da ve bölgemizde öncü ve ölçü olacaktır.”

DELEGE AYDIN DEDİ

Delegelerin ilgi göstermediği görülen İl Kongresinde 379 delege oy kullandı. Delegelerden 213'ü Mehmet Aydın, 164'ü ise Mustafa Çağan'a destek verdi. Mehmet Aydın'ın listesinde yer alan yönetim kurulunu şu isimler oluşturdu; Şerafettin Özdemir, Hakkı Koludemiroğlu, Şefik Sarıcan, Remzi Güngörmez, Ahmet Bedir, Rahmi Aksoy, Mehlika Arıkan, Hayrettin Pulatlı, İbrahim Arslan, İlhan Bütün, Hüseyin Demir, Mevlüt Altındaş, M. Cemalettin Tümer, Raif Yavuz, Rafet Kalaycı, Murat Armutçu, Bayram Güneş, M. Faruk Yazgan, Sabri Koç, Mustafa Çiçek, Metin Yaman, Ahmet Erdem, Bahadır Memiş, Cengiz Öyke Haber Merkezi