Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan 62. Hükümet Kabinesi'nin onanmasının ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yeni kabinede yer almadığı görüldü. Kabinede yaşanan bu değişimin ardından gözler yaklaşık 3 yıldır Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Fatih Metin'e çevrildi.

62. Hükümetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından gözler kabinede yaşanan değişikliklere çevrilmiş durumda. Yeni kabinede 3 bakan değiştirilirken, bu bakanlardan biri Hayati Yazıcı olunca gözler Ankara'ya çevrildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yaklaşık 3 yıldır bakan yardımcılığı görevini yürüten Fatih Metin'in yapılan bakan değişikliğinden etkilenip etkilenmeyeceği ise merak konusu oldu. Fatih Metin 14.12.2011 tarih ve 28142 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Kararnameyle Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

62. Hükümet kabinesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atanan Nurettin Canikli'nin çalışma ekibinde değişiklik yapıp yapmayacağı bilinmiyor.