Bolu Belediye Başkanlığı, 18'inci madde uygulamaları ile ilgili açıklama yaptı: Dosyanın incelenmesinden çıkacak tüm sonuçlar, Bolu kamuoyu ile paylaşılacak ve gereği yerine getirilecektir. En şeffaf ve kararlı biçimde konunun üzerine gidildiği halde, aksi tavırlar iyi niyetle bağdaşmamaktadır” denildi.
Bolu Belediye Başkanlığı, İmar Kanunu'nun 18'inci maddesi konusunda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yaptı. Bolu Belediyesi'nin tüm çalışmalarının şeffaflık üzerine kurulu olduğu belirtilen açıklamada, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın talimatıyla, şeffaf ve kararlı bir şekilde soruşturulduğu halde, konuyu sürdürmeye çalışmak, iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Bu konuda da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken yapılacaktır” denildi.
Bolu Belediye Başkanlığı'nın 18.Madde Uygulamaları” ile ilgili açıklaması şöyle: İmar Kanunu'nun 18'inci maddesi, imar hududu içinde bulunan arsa ve araziler üzerinde düzenleme yapmaya belediyeleri yetkili kılmıştır. Her belediyede olduğu gibi belediyemiz de bu yetkiyi kullanma aşamasında bazı firmalarla çalışmaktadır. 18. Madde uygulamaları konusunda kamuoyunun doğru bilgilendirilebilmesi ve şeffaf belediyecilik adına uzun zamandan beri üzerinde çalışılan dosya Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz tarafından, 3 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen bu yılın ilk meclis toplantısında konunun incelenmesi ve soruşturulması için gündeme getirilmiştir. Başkan Yılmaz, bu konuda kesin talimat vermiş ve bütün 18. Madde uygulamalarının yer aldığı dosyayı incelemek ve imar komisyonuna sunmak üzere Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Burak Balabanı görevlendirmiştir.
Belediye Başkanı Yılmaz, aynı tarihli meclis toplantısında, her konuda her şeyin açık bir şekilde ortaya çıkmasını istediğini belirtmiş ve Türkiye'de ilk defa böyle bir çalışmayı meclis ve kamuoyu huzurunda başlatmış oluyoruz. Kendilerine şunu söylüyorum, bu dosyayı inceleyin, kimin üzerine gidilecekse gidilsin. Benim söylediğim dışında davranarak eğer bir ihanet varsa o ihanetin parçası olurlar… Önümüzdeki günlerde Belediyeye ait bütün veriler dijital ortamda herkesin ulaşabileceği şekilde olacak ''ifadelerini kullanmıştır.
18.madde uygulamalarının yer aldığı dosyanın incelenmesinden sonra çıkacak tüm sonuçlar, hiçbir çekince duymadan Bolu kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bu kadar kararlı ve şeffaf bir şekilde konunun üzerine gidilirken, şehrimizde yayınlanan bir gazetenin konuyu sürdürme çabasını anlamak mümkün olmadığı gibi, bu çabaların iyi niyetle bağdaşmadığı da açıktır. Bu gazetenin elinde, duyum ve söylentilere dayalı iddialarını destekleyen belge varsa, bu belgelere gazetede yer verilmesi ya da iddia edilen suçlamalara ilişkin belgeleri Bolu Belediye Başkanlığına iletmesi gerçeğin ortaya çıkarılmasında destekleyici olacaktır. Bu paylaşımın aynı zamanda kamusal bir sorumluluk olduğu unutulmamalıdır! Bunun dışında ima ya da belgeye dayanmayan iddialara devam edilmesi; siyasi ve şov amaçlı, gerçeklerin ortaya çıkarılmasından ziyade ortalığı bulandırma girişimi olarak değerlendirilecektir. Basın meslek ilkeleri” ve yayıncılık etiği çerçevesinde ilgili yayın organını basın ahlakına uygun bir biçimde sorumlu davranmaya davet ediyoruz.
Belediye olarak, ne vatandaşlarımızın mağduriyetine ne de her hangi bir kuruluşun haksız kazanç elde etmesine göz yummayacağımızı belirtir, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her konuda gereğinin yapılacağı konusundaki kararlılığımızı bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Açık ve şeffaf belediyeciliği şiar edinmiş olan Bolu Belediyesi, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu olayda takındığı tavır gibi halkın çıkarlarının