Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu önemli merkezlerden biri de Göynük oldu. Özellikle mimari, doğal yapı ve folklor yönünden bozulmamışlığın simgesi olan Göynük yoğun kar yağışıyla birlikte beyaz bir gelinliğe bürünerek güzel bir görüntü sergilerken, aynı anda köy yollarının ulaşıma kapanmasıyla da büyük bir esaretinde etkisi altına girdi.

Ülkemiz ihtiyacı ile ihracatta önemli bir yere sahip tavukçuluk sektörüne ev sahipliği yapan Göynük için köy yolları ile tavuk kümeslerinin merkeze olan ulaşımının açık tutulması hayati bir önem taşıyor. Zamana karşı yarışında önem arz ettiği karla mücadele çalışmalarında, Kaymakamlık koordinasyonunda Göynük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 7/24 çalışma esasına dayalı büyük bir performans sergileyerek birçok köy ve kümes yolunun açılmasını sağladı.

Makine parkında yer alan başta karla mücadelede önemli bir yere sahip greyder olmak üzere diğer araç ve ekipmanlarla çalışmalara destek olan Göynük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri gece gündüz demeden soğuk ve karlı havada büyük bir mücadele örneği gösterdi.

Orman Köylüsüne her alanda destek olmaya çalışan Orman Teşkilatı, her türlü doğal afet ve olumsuz koşullarda orman köylüsüne destek olacağını bir kez daha gösterdi. Göynük Orman İşletme Müdürlüğü yapmış olduğu bu çalışma ile köylerde yaşayan vatandaşların hem sağlık sorunlarının giderilmesinde hem de ticari kayıplarının önüne geçilmesinde önemli bir rol oynadı. Kurumlar arası dayanışmaya güzel bir örnek teşkil eden bu çalışma ile bölgede oluşabilecek olası felaketlere karşı uyum içinde müdahale ederek her türlü olumsuzlukların üstesinden gelineceği görülmüş oldu. Haber Merkezi