Göynük Orman İşletme Şefliğinde 2019 yılı damga programıyla eşgüdümlü olarak belirlenmiş dikili satış programı çalışmalarına başlanıldı.

Damgası yapılan bölmelerde 1 metreküp ağacın satış fiyatını bulmak için orman işletme personelince daha önceden kesilmesi kararlaştırılan ağaçların kesilmesi, kabuklarının soyulması ve TSE standartlarına göre çıkması öngörülen ürünlerin tespiti ile verim yüzdesi hesaplama işleri gerçekleştirildi.

Göynük Orman İşletme Müdürlüğünde dikili ağaç satış işleri, firmalara tahsisli ve açık arttırmalı olarak yaptırıldığı ve bu satışlar sonucu müşterilerin taze ve istediği boyda ürün elde etmelerinin sağlandığı ve işletmenin üretim maliyetlerinin düşmesi ile de karlılığının arttığı belirtildi.

Ülkemizde ahşap endüstrisi sektörünün sürekli artan ham madde ihtiyacını karşılamak için dikili ağaç üretimine hız verildiği söylendi. Ahşap sektörün ihtiyacı olan odun ham maddesi üretimine en yüksek faydaların sağlanması için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi. Elif Erdoğan