Kongreye, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Yahya Çelik, AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve partililer katıldı. Göynük Belediye Düğün salonunda korona virüs önlemleri altında yapılan kongrede maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, kongrelerin bir bayram günü olduğuna dikkat çekti.

“MUDURNU’DA DOSYA SİYASETİ ARTIK BİTMİŞTİR”

Doğanay, Mudurnu’da dosya siyasetinin bittiğini belirterek, “Biz kongrelerimizi öyle görüyoruz. Aynı zamanda bu kongreleri yaparken Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine yapılması gereken kongreler zamanı geldiğinde yapılır. Mudurnu’da dosya siyaseti artık bitmiştir. Cumhurbaşkanımızın kararına rağmen onun ardından iş çevirenlerin devri de bitmiştir. Ak partili gibi gözüküp her türlü filmi yapanların da devri bitmiştir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ak parti il başkanı olarak ölünceye kadar Ak Parti yandaşıyım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bolu’daki temsilcisi AK Parti İl Başkanı sıfatıyla sonuna kadar yandaşım. Bu yandaşlığı yaparken hesap kitap yapmayacağım. Arakadan da iş çevirmeyeceğim çevirenlere de Allah nasip ederse ömrüm yettiği, nefes aldığım sürece müsaade etmeyeceğim” şeklinde konuştu.

“DÜN YOL YÜRÜDÜKLERİNİN ARDINDAN BUGÜN FARKLI KONUŞMAYACAKSIN”

AK Partide siyaset yapmanın doğruluk, dürüstlük gerektiğine dikkat çeken Nurettin Doğanay “AK Parti’de siyaset yapmak ilke, doğruluk ve dürüstlük ister. Dün iyi dediklerine bugün iyi demeyeceksin. Dün yol yürüdüklerinin ardından bugün farklı konuşmayacaksın. Evet, benim eksiğim hatam olabilir ama onları elimize birer dosya alarak, karalayarak, yollara düşerek siyaset yapmayacaksın. Bu her şeyden önce AK Parti’nin ilkelerine aykırı. Hem ben reisciyim, reisin davasına sahip çıkıyorum diyeceksin hem arkadan iş çevirip sonra ben sonuna kadar ak partiliyim diyeceksin; bu olmaz. Bizim bir derdimiz var o da Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi Muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için sadece devlet kurumlarında, okullarda, salonlarda yazılan bir yazı olarak görmüyoruz. Biz muhasır medeniyetler seviyesi derken tam bağımsız bir Türkiye’den bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ ÇOK BÜYÜK İCRAATLAR GERÇEKLEŞTİRDİ”

Kongrede bir konuşma AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın yaparak, Ak Partinin Göynük’teki çalışmalarından bahsetti. Aydın, “Sözlerimize hep yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatarak başlıyoruz. Elbette Ak Parti iktidarı göreve geldiği andan itibaren bu millet, devlet için hani o milletle beraber yol yürüdüğü o yolda çok büyük icraatlar gerçekleştirdi. Çok şükür hiç sıkıntı çekmeden kısa bir vakitte buraya da ulaşmayı rabbim bize nasip etti. Ben vefa partisi olan Ak Parti’de buna vesile olan milletvekillerimizi, il başkanlarımızı, teşkilatlarımızın her kademesini ve sandık görevlisine kadar Ak Parti sevdalılarını gönülden selamlıyorum” diye konuştu.

“GÖYNÜK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Aydın, AK Parti Milletvekili Fehmi Küpçü ile birlikte Göynük için hayata geçirilmiş ve geçirilmesi planlanan faaliyetler olduğuna işaret ederek, “Bizde vekilimle beraber birlik beraberlik içerisinde Göynük için, ilimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Göynük’te sözleşmeli öğretmen atamasına izin verilmiyordu. Yapılan görüşmeler neticesinde öğretmen atamasına izin verildi. Eksik olan öğretmenlerimiz vardı. Bu vesileyle eksiklerimiz giderilmiş oldu. Yine Orman Bakanlığı tarafından şu an için 14 tane yangın tankını kazandırdık. Çevre Bakanlığı ile ilgili yaptığımız görüşmeler var. İnşallah Belediye Başkanımız çok iyi çalışıp onun projelerini de hayata geçirme noktasında elimizden geleni yapacağız. Sünnet Gölü’nün yolu da asfaltlandı. Sağlık hizmetleri 1 ambulans ve ilçe özel idaremize de 1 kepçe kazandırıldı. İl Genel Meclisi Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.