AK Parti 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, yıllardır ulaşım sorunlarıyla gündeme gelen tarihi ilçe Göynük için, "Bolu-Göynük yolunun yapımı yanı sıra ilçemize çevre yolu kazandıracağız ve bu yolla Taraklı'ya alternatif yol ağı oluşturacağız" dedi. Ercoşkun ayrıca, ilçeye SGK şubesi açılacağını bildirdi.

AK Parti Bolu Milletvekili ve 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ercoşkun, seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti eski il başkanlarından ve 7 Haziran genel seçimlerine 3'üncü sıra adayı olarak katılan Mehmet Emin Güz ile birlikte Akşemseddin diyarı Göynük'e gitti. Göynük'e Abant ve Taşkesti üzerinden yolcukla giden siyasiler, Taşkesti'de çay molası vererek, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ardından gittikleri Göynük'te teşkilatlar ve partililer tarafından ilçede karşılanan siyasilerin buradaki ilk ziyaret durağı AK Parti İlçe Teşkilatı oldu. Burada İlçe Başkanı Mehmet Demiröz ve parti yönetim kadrolarıyla bir araya gelen Ercoşkun, ardından ilçedeki esnafları işyerlerinde ziyaret etti. Ercoşkun, yöresel ürün satışı yapan köylü üretici kadınlarla bir araya geldi. Ziyaret ettiği tezgahlardan alışveriş yapan Ercoşkun, satın aldığı ürünleri vatandaşlara ikram etti.

Cuma namazını Akşemseddin Haziretleri Türbesi'nin yanında bulunan Gazi Süleyman Paşa Camii'nde kılan Ercoşkun, cami çıkışı avluda cemaatle tek tek tokalaştı, ellerinden öptüğü büyüklerin dualarını aldı. Ercoşkun, ardından Göynük Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde parti teşkilatı ile köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

"ALİ ERCOŞKUN KARDEŞİME KEFİLİM"

Toplantıda, ilk olarak katılımcılara seslenen isim Güz oldu. Güz, 7 Haziran seçimleri'nde AK Parti'ye desteklerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti ve 1 Kasım seçimlerinin önemine vurgu yaparak, partisine yeniden destek istedi. Güz, açıklamalarının devamında, AK Parti 1'inci Sıra Adayı Ercoşkun hakkında konuşarak, "Ali kardeşim Refah Partisi'nden bu yana tanıdığım, sevdiğim biri. Benim yol arkadaşım. Göynük için yeniden bir evlat gibi çalışacağına ben kefilim. Bu uğurda sizlere onun adına söz veriyorum" dedi.

"GÖYNÜK'ÜK 66 KÖYÜNE HİZMET ETMEYE GAYRET ETTİK"

Güz'ün açıklamaları sonrası Ercoşkun söz aldı. Milletvekilliği döneminde Göynük'e yapılan yatırımlardan bahseden Ercoşkun, "Bolu'nun gerekli yatırımları alması için çaba harcadık. Göynük'ün 66 köyüne hizmet etmeye gayret ettik. Ben Refah Partisi döneminde bir siyasetçi olarak Göynük'e geldiğimde, bazı köylere arabayı bırakıp traktörlerle ulaşırdık. Şu an sadece köy yollarına baktığımızda bile Göynük'te ciddi manada hizmetler olduğunu görebiliriz" dedi.

GÖYNÜK'TE ÇEVRE YOLU PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Ercoşkun, açıklamalarının devamında, ilçede gerçekleştirilen yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ercoşkun, Bolu-Göynük yolunun yapımı yanı sıra ilçeye çevre yolu yapacaklarını açıklayarak, bu yolla Taraklı'ya alternatif yol ağı oluşturacaklarını bildirdi. Ercoşkun, hayata geçirilecek çevre yolu projesiyle ağır tonajlı araçların tarihi ilçeden uzaklaştırılacağını belirtti.

Göynük-Ankara karayolunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Ercoşkun, "Ankara sınırına kadar yollarımıza sıcak asfalt döktük, artık kalanını Ankaralılar düşünsün!" diyerek, bu noktada üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Yol yatırımları hakkındaki açıklamalarının devamında Ercoşkun, şöyle konuştu: "Sünnet ve Çubuk göllerimize ulaşımı sağlayan yollarımızı Allah'ın izniyle yapacağız. Bu çalışma için 2,5 milyon liralık yatırımı İl Özel İdaresi'ne aktardık" dedi. Ercoşkun ilçe köy yollarının 80 kilometrelik bölümünde ikinci kat asfalt çalışması gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

GÖYNÜK'E SGK ŞUBESİ AÇILACAK

Ercoşkun, öne çıkan açıklamalarında ayrıca, ilçeye Halk Bankası şubesi açılmasının sağlandığını belirtti. AK Partili siyasi şimdiki hedeflerinin ise, ilçeye Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) şubesi açmak olduğunu söyledi. Ercoşkun, gerçekleştirmeyi planladıkları bu çalışmanın hayat geçişiyle vatandaşların SGK işlemlerini Bolu'ya gelmelerine gerek kalmadan, ilçede gerçekleştirmelerinin sağlanacağını söyledi. Haber Merkezi