Göynük, eşsiz tarihi ve doğasıyla fotoğraf sanatçılarının da favorisi… İstanbul çevresinde yer alan ve 1 gece konaklama ile görülebilecek 12 rotanın yer aldığı Yakın İstanbul Kitabı'nda Göynük fotoğrafları da yer alıyor. Kitabın fotoğrafçılarından Osman Turgut, en fazla etkilendiği yerlerin başında Göynük ve Taraklı'nın geldiğini belirtirken, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçenin sanatın her dalı için ilham kaynağı olduğunu söyledi.
Fotoğraf Sanatçısı Cüneyt Oğuztüzün'ün danışmanlığında, bir grup banka çalışanından oluşan, amatör fotoğrafçıların çalışmalarının yer aldığı Kitabın temasını, İstanbul çevresinde görülmesi gereken tarihi ve doğal yerleşim yerleri oluşturuyor. Kitapta, Göynük'ün hem doğal hem de tarihi zenginliklerine yer verilirken, bazı fotoğraflar geleneksel yaşam ve el sanatları ile ilgili kareleri içeriyor.
“Göynük; müze kent!”
Fotoğraf Sanatçısı Cüneyt Oğuztüzün ve Göynük'ü görüntüleyen fotoğrafçı Osman Turgut en favori yerlerinden birinin de Göynük olduğunu açıkladılar. Kitabın tanıtımı ile ilgili olarak NTV'ye konuk olan Osman Turgut, Göynük ve Taraklı gibi yerlerde, Osmanlı mimarisinin hala devam ettiğini belirterek, Buralarda müze kentin içinde yaşıyor gibisiniz” dedi.
Bu bölgelerde İstanbul'a çok yakın oldukları halde çok sade bir hayat yaşandığına dikkat çeken Turgut şunları söyledi: Benim favori yerim Göynük, Taraklı. Mutlaka görülmesi gerektiğini düşünüyorum. İstanbul'a bu kadar yakın olup, bu kadar sade bir hayatın yaşandığı, halen el zanaatkârlarının, halen yöresel yemeklerin bulunabildiği, halen bütün kapıların açık olduğu kasabada insanların çok davetkâr olduğu yerler buralar. Örneğin hala el yapımı tahta kaşık bulabilirsiniz orada. Aynı zamanda doğayla iç içe ve göller silsilesinin yer aldığı bir bölge…” Kitabın danışmanı fotoğraf sanatçısı Cüneyt Oğuztüzün ise Göynük benim en favori yerlerimden bir tanesi” dedi.
“Göynük farkındalığı her geçen gün artıyor”
Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan da, Göynük ile ilgili farkındalığın her geçen gün artmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Yakın İstanbul Kitabı'nın yaratıcılarına teşekkür etti. İlçenin sanatın her dalı için ilham kaynağı olduğunu anlatan Kazan, şu değerlendirmede bulundu: Yaşadığımız coğrafya bize eşsiz güzellikler sunuyor. Biz değerlerimizin ve sahip olduklarımızın farkındayız. Göynük'ün farkının görülmesi ve değerlerini koruyabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışmalarımızın neticesi olarak da misafirlerimizin Göynük'ün güzelliklerini anlatması bize gurur veriyor. Göynük'ün ve bölgemizin güzelliklerini fotoğraflarla ölümsüzleştiren ve içtenlikle anlatan ‘Yakın İstanbul' kitabının tüm ekibine teşekkür ediyorum. Sanatın her dalına esin kaynağı olabilecek ilçemiz, dilden dile, gönülden gönüle daha çok eserle aktarılsın istiyoruz… Bu konuda üstümüze düşen ne görev varsa biz hizmete hazırız.”