Bolu Amatör kulüp takımlarından Göynük İdmanyurduspor sezona çok iyi başladı. Göynük İdmanyurduspor, ikinci hafta karşılaşmasında Bolu Belediyespor'u 6-0 mağlup etti. Bu karşılaşmanın ardından Göynük İdmanyurduspor takımının kurucusu ve çalıştırıcısı İbrahim Kesgin, hafta sonu oynanan 6-0'lık Bolu Belediyespor galibiyetinin ardından basın açıklaması düzenledi. Keskin yaptığı açıklamada, takım hakkında bilgiler verirken, bu zamana kadar takıma katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Maçın ardından basın açıklaması yapan takımın kurucusu ve çalıştırıcısı İbrahim Kesgin şunları söyledi: 1988 yılında kurduğum, Göynük İdmanyurdu Spor ile Bolu Belediye Spor futbol takımları arasında, Pazar günü oynan, 35 yıl top koşturduğum Beybahçesi sahasında oynanan, amatör küme maçında takımın başında sorumlu olarak çıktım.”

Kesgin sözlerine şöyle devam etti: Sorumluluğu aldığım 20.09.2014 tarihinde bu yana toplam 13 antrenman, 2 hazırlık maçı yaptık. Antrenmanlarımızın her biri çok güzel bir hava içinde, takriben 2,5, 3 saat gibi sürdü. Hiçbir arkadaşım bu süre çok uzun demedi. Yapılan hazırlık maçının hemen akabinde arkadaşlarla birlikte 1 saati aşkın tekrar antrenman yaptık. Çoğu kere antrenman sonunda sahada kalarak hep birlikte güzel bir ortamda tatlı yedik. Zaman geldi antrenmanda sakatlanan sporcu kardeşimizin evine hep birlikte giderek ona geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. İşte kardeşliğin, dostluğun ahde vefanın güzel örnekleri. Biz bunu hep birlikte yaptık. Son antrenmanımızı ise her zaman sıkıntı yaşadığımız sahanın ışıklandırılması yapılamadığı için karanlıkta ay ışığında 2,5 saat yaptık.”

Ellerinden Geleni Yaptılar

“Pazar günü oynanan Bolu Belediye Spor maçında, tüm arkadaşlarım verilen görevleri en güzel şekilde yaptı. Tam bir takım görüntüsü içinde, koşan, topa basan, oyunu okuyabilen, adam eksiltebilen, topun kontrolünün sürekli bizde olmasını sağlayan, tüm pozisyonlarda ayakta kalan, yüksek toplara bile boy üstünlüğünün rakip futbolcularda olmasına aldırmadan yükselebilen, oyunu geriden kuran güzel bir takım oluşturduk. Bunu her zaman yanımda olan Süleyman Özcan kardeşime, o günkü maçta oynayan ve oynamayan futbolcularıma, yönetimime ve bizleri coşkulu bir şekilde destekleyen seyircilerimize ve Göynüklü futbol sevdalısı hemşerilerime borçluyum.”

Destek Veren Herkese Teşekkür Ederim!

“Bizlere bu imkanı tanıyan, başta yönetim kurulumuzun tüm üyelerine, Başkanımız İbrahim Akmeşe'ye, Süha Yaman hocamıza, İlçe Kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin Bey'e, bizlere deplasmanlarda araç temin eden, kapalı spor salonunu kullanmamızda ve sahanın hazırlanmasında katkıları olan Belediye Başkanımız Kemal Kazan'a, sahanın temizlenmesinde görev alan itfaiye personeline ve işçilerine, salonun düzenlenmesinde ve sahanın çizilmesinde emeği geçen Hakan Öztürk'e, bizleri otobüsle götürüp getiren şöförümüz Saim Eker'e, takımın buralara kadar gelmesinde emeklerini hiçbir zaman inkar etmediğim ve bulunduğum her ortamda bunu rahatlıkla paylaştığım Metin Akşemseddinoğlu ve Kadir Cengiz'e, bir futbol sevdalısı olarak hep yüreklerimizde yeri hala taze olan Selçuk Vural kardeşimize, bu güzel skorun oluşmasında terleri ile İdmunyurdu'na hizmet eden futbolcu kardeşlerime, yedek kulübesinde bizlerin hep yanında olan her an ilk 11 de oynamak için hazır bekleyen ve görev verildiğinde bunu en iyi şekilde yapacağına inandığım futbolcularıma, bu maçta kendilerinden faydalanamadığımız ama bu uzun maratonda her an yanımızda olduklarını bildiğim, Ali Rıza Akoğlu, Şakir Yıldız, Sezer Huysuz, Enes Gülen, Mehmet Çetin'e, bizlerin arasına geç katılan fakat bizleri hiç yalnız bırakmayan, deplasmanlara gelen, antrenmanlara her zaman katılan gerektiğinde soyunma odasında bizlere yardım eden, Ömer Gürcan hocamıza, bizleri her zaman destekleyen, King-boks hocamız Tahsin Paça ve Güreş antrenörümüz Hasan Sarıoğlu'na, İdmanyurdu Spor Kulübüne geçmişte ve bugün forma, teçhizat yemek ve diğer konularda sponsorluk yapan tüm esnaflarımıza ve Göynük sevdalısı vatandaşlarımıza, Fahrettin Dere ve Mehmet Armağan arkadaşlarıma, Göynük'ün ve kulübümüzün tanıtımında katkıları olan Bolu, Adapazarı, Ankara, İstanbul, İzmit'te ki tüm Göynüklü hemşerilerimize, Mesut Işıkay, Yusuf Tuna kardeşlerimize tüm Göynüklüler adına teşekkür ediyorum. Göynük Spor ve Göynük İmanyurdu Spor kulüplerinde gerek yönetici gerekse oynayarak hizmetleri geçmiş tüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum. Futbola katkıları bulunan Belediye Başkanlarımız Ahmet Çankaya, Abdulkadir Yılman beylere, Kaymakamlarımız Selim Çapar, Ahmet Katırcı, Muammer Erol bey gibi büyüklerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Başarı ben değil biz diyebilenlerindir. Hiçbirimiz hepimizden güçlü değiliz. Teşekkürler Göynük İdmanyurdu Futbol Takımının oynayan, oynamayan yanımızda olan yardım eden tüm sevdalılarına. Teşekkürler Göynük.”