Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan; Göynük'e son 3 yılda toplam 32 trilyon liralık yatırım yapıldığını açıkladı. Kazan, Göynük dünya markası olacak” dedi.
Bolulular Birliği tarafından geleneksel olarak Ankara'da organize edilen, ‘Başkent'te Bolu Buluşmaları' toplantısının bu ay ki konusu Göynük oldu… Toplantıda, ilçede yürüttüğü yatırımlarla ilgili bilgi veren Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Son 3 yılda toplam 32 trilyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, Göynük dünya markası olacak” dedi.
Ankara'da yaşayan Bolulu bürokratları bir araya getiren organizasyonda her ay Bolu'nun bir ilçesi masaya yatırılıyor. Hem sorunların hem de çözüm yollarının konuşulduğu organizasyonun 1 Nisan tarihli son toplantısında Göynük ilçesinin sorunlarının yanı sıra yatırım faaliyetleri ve hedefleri ele alındı. Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda Bolulu bürokratın yanı sıra iş adamları da katıldı.
Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Ankara'da yaşayan Bolululara, Göynük Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. Göynük'ü adım adım geleceğe taşıdıklarını belirten Kazan, Bir Osmanlı Kasabası Göynük'ü gerçekleştireceğimiz projelerle turizm cenneti yapacağız. Biz Göynük'ün sahip olduğu Osmanlı kültürünü koruyarak geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Tarihi, doğal, kültürel zenginliklerimizle turizmde ‘cazibe merkezi' olacak potansiyele sahibiz. ‘Marka Şehir Göynük' için yola çıktık” diye konuştu.
Belediye hizmetlerine ‘zor olanla' başladıklarını ve altyapı yatırımlarına öncelik verdiklerini anlatan Kemal Kazan, bu sayede yıllardan beri çözüm bekleyen sorunların çözüme kavuştuğunu söyledi.
“Gerçekleştirdiğimiz ve hedeflediğimiz projelerle birlikte daha yaşanabilir, daha modern ve daha mutlu bir Göynük diyoruz ve bu doğrultuda emin adımlarla ilerliyoruz. Göynük bu çalışmalarla ‘dünya markası' olacak” diyen Kazan, sürdürdükleri çalışmaları özetlerken şu bilgileri verdi:
“Hayatı Kolaylaştıracak Hizmetler Ürettik…”
“Yaşamı kolaylaştıracak yeni projeler ortaya koyduk ve uygulamaya geçtik. Göynük'ün geleceğine son 3 yıl içinde 11 trilyonu TOKİ' ye ait olmak üzere, 32 trilyon yatırım yapılmasını sağladık. ‘Cazibe Merkezi Göynük' sloganı ile Göynük'ü Türkiye gündemine taşıdık. Var olan turizm potansiyelimizi artırmak ve uluslararası platformda da turistlerin uğrak noktası olmak için tanıtım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz Yolumuz uzun. Hizmetlerimiz sürecek. Göynük dünya markası olacak”
Kemal Kazan, sunumunu gelecekte yapacakları çalışmalarla ilgili iş birliği, birlik, beraberlik ve destek çağrısı ile sonuçlandırdı. Kazan, yaptığı sunumun ardından konukların sorularını yanıtladı.
Bolulular Birliği Başkanı Yakup Evirgen toplantılara katılımın her geçen gün arttığını ifade etti. Evirgen, Bu tür buluşmalar Ankara'da yaşayan Bolulu bürokrat ve yöneticilerin bir araya gelmesini sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda Bolu'nun ve Bolulu hemşerilerimizin sorunları konuşuyor ve çözüm noktasında neler yapılabileceğini araştırıyoruz” dedi.
Kazan'ın sunumunda aktardığı, bugüne kadar tamamlanan ve hedeflenen projeler şöyle:
Tamamlanan Projeler: Kanalizasyon Atık Su Arıtma Tesisi Proje çalışmaları, 4x4 Dar Alan İtfaiye ve Kaza Kırım Aracı Alımı, Futbol Sahasının Tribün Yapımı, Telefon Hatlarının Yer Altına Alınması, Çocuk Oyun Parkları, Çarşı Camii Şadırvan Çini Kaplanması, Çeşmelerin Yenilenmesi, Egemenlik İlköğretim Okul