Göynük Belediyesi, etkin kalite yönetim sistemini tanımlayan uluslararası bir standart olan ‘ISO 9001:2008 Kalite Belgesi'ni aldı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen kalite yapılandırma çalışmalarını başarıyla tamamlayan Göynük Belediyesi, böylece dünya standartlarında hizmet verdiğini belgelemiş oldu.
MARKA aracılığıyla sürdürülen ‘Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi'ne katılan 28 kurum, ‘ISO 9001:2008 Kalite Belgesi' almaya hak kazandı. Bu kurumların belgeleri ‘Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi'nin kapanış toplantısında düzenlenen törenle verildi. Ajans Merkez Binası'nda düzenlenen toplantıya Düzce Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Yılmaz, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve sertifika almaya hak kazanan 28 kurumun temsilcileri katıldı.
MARKA yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Düzce Valisi Adnan Yılmaz tarafından verilen ‘ISO 9001:2008 Kalite Belgesi'ni Göynük Belediyesi adına Bilgi İşlem Sorumlusu ve Proje Koordinatörü Fatih Akyıldız aldı.
Ocak ayında başlayan ve Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova illerinde yer alan kamu kurumlarını kapsayan proje, ‘ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'nin etkin olarak uygulanmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.
Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan'ın konu ile ilgili açıklaması şöyle; Göynük Belediyesi olarak, 90'dan fazla ülkenin üye olduğu Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından geliştirilen ‘ISO 9001:2008 Kalite Belgesi'ni almanın gururunu yaşıyoruz.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen kalite yapılandırma çalışmalarının başlangıcından itibaren iç denetim sistemimizi etkin biçimde çalıştırdık. Eksikliklerimizi hızla belirledik. Personelimize çalışma kapsamında eğitimler verdirdik. Çalışmalarımızın sonucunda aldığımız bu belge ile uluslararası standartlarda hizmet verdiğimizi kanıtlamış olduk.
Bu çalışmayı yürüten Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'na ve emeği geçen herkese Göynük Belediyesi adına teşekkürlerimi sunuyorum”