Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan temsili açılış töreni ile de resmen hizmete başlayacak olan Gerede Müftülük binası, görenleri kendine hayran bıraktırıyor.

Gerede Müftülüğü, yeni hizmet binasına taşındı, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan temsili açılış töreni ile de resmen hizmete başlayacak olan bina, görenleri kendine hayran bıraktırıyor.

Binanın sevincini kamuoyu ile paylaşan Gerede Müftüsü Hasan İzmirli; Özlemle beklediğimiz an geldi. Çok şükür, yeni hizmet binamıza taşındık” dedi.

İki sene önce ilçemizde göreve başlayan Hasan İzmirli, 2012 Şubat Ayı itibari ile başlattığı Gerede mesaisindeki görev yaptığı yıllara, fazlası ile hizmet sığdırabilen nadir isimler arasında gösterilirken, meslektaşı Kabukçu'dan devraldığı müftülük binasını da alnının akıyla bitirmeyi başararak, geçtiğimiz günlerde hizmete açtı.

Tarihi Selçuk mimarisinden esinlenerek yapılan hizmet binasını yorumlayan Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, yeni binanın Gerede için önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak; "Gerede, diyanete din hizmetlerine kaliteli insan yetiştirmiş olması ve yetiştirmeye de devam ediyor olmamız hasebiyle Geredemizde Selçuklu Osmanlı Türk mimari tarzıyla bir bina düşünülmüş" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda hizmetlerine başlayan binanın resmi açılış tarihini kamuoyu ile paylaşan Müftü İzmirli; Uzun ve yorucu çalışmanın sonucunda binamızı bitirerek 20 Ekim Cumartesi günü Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'in teşrifleriyle açacağız. Tüm vatandaşları açılışımıza davet ediyoruz” bilgisini verdi.