Kızılay'a bağlı Kan Bağış istasyonu, Cumhuriyet Meydanı'na kuruldu. Gerede halkının kan bağışına rağbet göstermesi, Kızılay'ın takdiriyle karşılandı.
Türkiye genelinde, belirli periyotlarda il ve ilçe merkezlerini ziyaret eden Kızılay Kan Bağış Merkezi'ne bağlı istasyon, Cumhuriyet Meydanı'na kuruldu.
Kan bağış aracında, 04 Ocak 2014 Cumartesi günü, saat 11.00 itibariyle, halkın kan bağışı kabul edilmeye başlandı. Kızılay Kan Merkezi'nden görevli sağlık ekipleri, kan bağışlamak isteyenlere, kayıt sonrasında belirli tetkikler uyguladı. Tetkikler ile; bağış gönüllülerinin, kan grupları ve hastalıklı olup olmadıkları tespit edildi.
Sağlık ekipleri, tetkik sonuçları ışığında, kan bağışını uygun gördükleri gönüllüleri, sırayla sedyeye alarak, kan toplama işlemine geçti. Bağış gönüllülerinden kişi başına ortalama 450 ml miktarında kan toplama işlemini gerçekleştiren Kızılay Kan Merkezi ekipleri, Gerede halkının duyarlılığını takdir etti.
Sağlık ekipleri, bağış gönüllülerine kan verme işlemi öncesi ve sonrasında ‘Sağlıklı Yaşam' uyarılarında bulundu.
Her 2 ayda bir kan verilmesi gerektiğini ifade eden Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, kan bağışında bulunacak olanlara öncelikli olarak kan testlerinin uygulandığını, bu uygulamada birtakım standartların olumlu tespitiyle, kan bağışının gerçekleştirildiğini ve kan bağışı ile vücudun yenilendiğini kaydetti.
Vücudun yenilenmesi hususuna dikkat çeken sağlık görevlileri, kan bağışı ile kalp krizi riskinin %90 oranında azaldığını ve baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde önemli katkılar sağladığını ve bir damlasının dahi hayat kurtardığı bildirildi.