Kurak geçen kış aylarında su seviyesi oldukça düşen Gölköy Baraj Gölü, bahardaki yağışların ardından yüzde 95 doluluğa ulaştı. Doluluk oranının daha da artmaması için barajın kapakları açıldı.

Kurak geçen kış aylarında su seviyesi oldukça düşen Gölköy Baraj Gölü, bahardaki yağışların ardından yüzde 95 doluluğa ulaştı. Doluluk oranının daha artmaması nedeniyle barajın kapakları açıldı.
Devlet Su İşleri 53. Şube Müdürlüğü yetkilileri de 24 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip göletin doluluğunun yüzde 95'e ulaştığını, 19 milyon metreküp su bulunduğunu belirtti.
Hiçbir barajın yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasının istenmediğini kaydeden yetkililer, Nisan ayından bu yana Gölköy barajının doluluk oranının yüzde 95-98 civarında tutulduğunu ifade etti.
Gölköy barajının Nisan ayından beri yaklaşık 3 aydır su tutmadığını da sözlerine ekleyen DSİ yetkilileri, bu doluluk oranı ile birlikte Bolu'da susuzluk olmayacağını, gerek sulama gerekse içme suyu açısından verimli bir yıl geçirileceğini bildirdi. Haber Merkezi