Günlerdir tüm yurtta olduğu gibi Bolu'da da etkisini gösteren sağanak yağış, Gölköy Barajı'na bereket oldu. Maksimum 24 milyon metreküp kotaya sahip olan baraj, yağan yağmur nedeniyle yüzde yüz doluluğa yaklaştı. Gölköy Barajı'nda şu günlerde 19 milyon 464 bin metreküp su bulunuyor.
Bolu merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan Gölköy Baraj Gölü günlerdir yağan sağanak nedeniyle neredeyse yüzde yüz doluluğa ulaştı. 24 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip Gölköy'de su miktarı bundan sadece 2 ay önce 13 milyon metreküp civarındayken, yağan yağmur nedeniyle seviye 19 milyon 464 bin metreküpe ulaştı. Bu da barajdaki doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığını gösterdi.
Haftasonuna kadar yüzde 90 olan doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini söyleyen yetkililer, barajdaki su seviyesinin bu yıl da geçen sene ile aynı oranda olduğunu belirttiler.
Barajdaki su kullanımının çiftçilerin talebine göre ayarlandığını belirten yetkililer, ortalama olarak ürünler için 10 ile 15 milyon metreküp arasında bir kullanım olabileceğini kaydettiler. Ayrıca Bolu'nun tüm su ihtiyacı da Gölköy Barajı'ndan karşılanıyor.