Su seviyesinin yükselmesiyle Seben Taşlı Yayla Göleti'nin içinde kalan, özel olarak yapılan taş yolla ulaşılabilen caminin ibadete açılması hedefleniyor.
İl merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan, Abant Gölü'nün 7 katı büyüklüğündeki göletin su tutmaya başlamasının ardından Taşlıyayla Orman İşletme Şefliği binası, cami ve Bolu-Seben karayolunun bir bölümü su altında kaldı.
Suyun yükselmesiyle göletin içinde kalan camide Bolu İl Özel İdaresi'nce çeşitli düzenlemeler yapıldı. Caminin tabanı yükseltildi ve ulaşım için taş dökülerek yaklaşık 50 metre uzunluğunda yol oluşturuldu. Ziyaretçilerin ilgi odağı olan caminin ibadete açılması amaçlanıyor.
“Bu cami gölün simgesi olacak”
Bolu Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman yaptığı açıklamada, göletin içinde kalan caminin yıkılmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Camiyi göletin inşaatından önce Orman İşletme Şefliği çalışanlarının kullandığını belirterek, ''Bu cami gölün içinde kalmıştı, yolu yapıldı ve yükseltildi. Bir süre Orman İletme Müdürlüğü tarafından kozalak tohumu üretimi için de kullanılan camiyi ibadete açmak için çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.
''Bu cami gölün simgesi olacak'' diyen Akduman, ''Caminin onarımı ile ilgili köylerden dernekler geldi, her türlü yardıma hazırız. Bu sayede hem orada nostaljik bir yapı olur hem de cami yıkılmamış olur. Seben Taşlıyayla Göleti denilince bu cami akla gelecek. Bu caminin Kız Kulesi gibi simge olması için çalışacağız'' ifadelerini kullandı.