Gölcük Tabiat Parkı'nda uyarı levhalarına rağmen donan gölün üzerinde yürüyüp, fotoğraf çektiren tatilcilere para cezası kesildi.
Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, hafta sonu tatili için Bolu'ya gelen tatilcilerin ilgi odağı oldu. Özellikle Ankara ve İstanbul'da gelen tatilciler, göl çevresindeki alanlarda piknik yapıp, bisiklete binerek ve yürüyüş yaparak tatillerinin keyfini çıkarttı.
Bazı tatilcilerin ise "Buz tutan göl üzerine çıkmak tehlikeli ve yasaktır" yazılı uyarı levhalarına rağmen göl üzerine çıkarak fotoğraf çekip yürüyüş yapmaları dikkati çekti.
Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, yaptığı açıklamada, Bolu'da çok sayıda gölün bulunduğunu belirterek, bu göllerin kış aylarında kar yağışı ve havaların soğumasıyla birlikte donduğunu anlattı.
Donan göllerin üzerine çıkmanın yasak olduğuna vurgu yapan Akay, "Bunu ifade eden tabelalar astık. Buna rağmen bazı tatilcilerimiz hayatlarını hiçe sayarak, göl üzerine çıkmakta. Buzun kırılması esnasında Göle düşen kişinin kurtulma şansının çok düşük olduğunu bilmesi gerek" dedi.
Akay, tüm uyarılara rağmen göl üzerine çıkan tatilcilere, Kabahatler Kanunu gereğince 180 lira para cezasının kesildiğini ifade etti.