Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nı dünya turizmine açmak istediğini söyledi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nı dünya turizmine açmak istediğini belirterek, parka teleferikle çıkılmasını sağlayacaklarını ve araç girişini önleyeceklerini söyledi.
Yılmaz, işletmeciliğini belediyenin yaptığı tabiat parkıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu'nun dünyada 4 mevsimin doyasıya yaşandığı tek ve yegane il olduğunu ifade ederek, Gölcük, Abant, Yedigöller ve 140'a yakın gölü ile kentin eşsiz bir bölgede olduğunu anlattı.
Yılmaz, dünyanın en güzel mekanının Bolu, Bolu'nun da en güzel bölgesinin Gölcük olduğunu ifade ederek, Allah nasip ederse Gölcük'ü hem Türk hem de yabancı insanların gelip görüp, haz alabilecekleri, mutlulukla ayrılabilecekleri, tekrar gelmek için can atacakları bir mekan haline getirmeye uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğine işaret eden Yılmaz, birkaç ay içinde sistemi oturtmuş olacaklarını bildirdi. ‘Kış yaz Bolu'ya gelenlerin mutlaka uğramak zorunda kaldıkları bir mekan burası' diyen Yılmaz, Allah her yeri güzel yaratmış ama burayı bir başka güzel yaratmış. Onun için hem dünyadan hem de Türkiye'den herkesi tabiatın kalbi Bolu'ya, Bolu'nun da kalbi Gölcük'e davet ediyoruz. Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nı dünya turizmine açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
"Doğal malzemeler kullanılıyor"
Gölcük Tabiat Parkı'nda her şeyi doğal malzemelerle yapmaya gayret ettiklerini anlatan Yılmaz, masaları özel kesilmiş meşe ağaçlarından yaptıklarını, ziyaretçilerin yaz kış ateş yakabilecekleri dinlenme alanları oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
Parkta doğal olmayan hiçbir şeyi barındırmayacaklarını dile getiren Yılmaz, ziyaretçilerin tabiatın ve havanın hazzını çıkaracaklarını bildirdi. Yılmaz, Gölcük'ün alt kısmındaki ormanda küçük ve modern bir otel yapmayı planladıklarını belirterek, Karacasu beldesinden otele, otelden de Aladağlar ile Kartalkaya'ya kadar uzanacak teleferik hattı kurmayı amaçladıklarını kaydederek, Gölcük'e teleferikle çıkılmasını sağlayarak buraya araç gelmesini de engellemek istiyoruz. Bu bütünlük sağlanırsa birinci kademe olarak teleferik Gölcük'e, ondan sonra Aladağlar'a, ondan sonra da Kartalkaya'ya doğru gidecek. Bu hattı gelecekte planlamak durumundayız” şeklinde konuştu.