Tabiatın Kalbi, ilimizin doğa harikası Gölcük Gölü ile ilgili Bolu Belediyesi'nin öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirildi. Gölcük Misafirhanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan eski Bolu Orman Bölge Müdürü Ramazan Çakır başkanlık yaptı. Toplantıda, 1992 yılında Gölcük gölünün tamamen dolarak, oksijensiz hale gelmesi ve canlı yaşamının sonra ermesi üzerine temizlendiği ve aynı sorunun günümüzde yaşanmaması için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.
Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, Hizmet ve insana yaklaşım açısından, doğanın korunması açısından Belediyemizin burada yaptıkları ortadadır” derken, Belediye Meclis Üyesi Basri Gökdemir, Belediye 2 yıl içerisinde Gölcük'e 5 milyon Lira yatırım yaparak peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapmıştır. Şu anda gördüğümüz Gölcük, Milli Parklar'ın bıraktığı Gölcük değildir. Göletin temizlenmesi konusunda biz Belediye olarak siz ne diyorsanız harfiyen yapmaya hazırız. Ama maalesef 2 yıldır Milli Parkların gölün temizlenmesi ile ilgili hiçbir girişimi yok” dedi.
Bolu Belediyesi öncülüğünde Gölcük Gölü ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Ev sahibi olarak Bolu Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka'nın yer aldığı ve eski Bolu Orman Bölge Müdürü Ramazan Çakır'ın başkanlık yaptığı toplantıya, Bolu Belediye Meclis Üyesi Basri Gökdemir, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan ve Milli Parklar'dan uzmanlar ile AİBÜ'den profesörler katıldı.
Gölcük Misafirhanesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bolu Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, Bolu Belediyesi el attıktan sonra bakıyorum Gölcük Orman Bakanlığımız tarafından çok önemli bir yer haline gelmiş ve onlarında dikkati çeken bir alan olmuş. Demek ki biz burada doğru faaliyetler yapmışız ve bunun kıymetini de Ankara anlamış. Bundan sonra da Gölcük'te daha doğru ve güzel çalışmalar yapacağız ama bunları ortak yapmak istiyoruz. Bu görüşmelerimizin ve toplantılarımızın da asıl amacı budur. Gölcük Belediye mücavir alan içerisinde değildir. Gölcük'ün eski durumundan duyduğumuz rahatsızlıktan ve Bolu'nun negatif bir reklamının olmasından dolayı belediye olarak burasının tahsisini istedik ve bu sorumluluğu üzerimize aldık. Aynı şeyi şimdi Abant yolu için yapıyoruz. Konumuz şu anda Abant değil ama Abant yolundaki yapılaşmalardan buradaki hiç kimse memnun değil bunu biliyoruz” dedi.
“Bu toplantıları yarın Yedigöller ve Abant için yapmak zorunda kalabiliriz”
Konuşmasının devamında Bolu Belediyesi'nin doğanın korunması ile ilgili yaptığı bütün çalışmaların ortada olduğunu belirten İka; 92 yılında temizliği yapılmış bir gölden bu güne 22 yıl geçmiş. Biz belediye olarak göl temizliğinden anlamayız. Milli Parklar gölün temizlenmesi konusundaki sıklığın ne olduğunu çoktan planlamış olması lazım. Çünkü bu konular sizlerin uzmanlık konularınız. Bunları bugün Gölcük için konuşuyoruz fakat yarın Abant için, Yedigöller için bu toplantıları yapmak zorunda kalacağız. Hizmet ve insana yaklaşım açısından, doğanın korunması açısından belediyemizin burada yaptıkları ortadadır. Yedigöller'e gittiğinizde etrafın çöpten geçilmediğini göreceksiniz. Burada yerin üzerinde bir tane çöp göremezsiniz” ifadelerini kullandı.
“Göl her geçen gün doluyor”
Toplantıda, Gölcük Gölü'nün önlem alınmazsa her geçen gün dolarak oksijensiz kalacağını ve canlı yaşayamaz hale geleceğini belirten AİBÜ Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Muzaffer Dügel ise, Biliyorsunuz bütün göller aynı insan gibi doğar, gelişirler ve ölürler. Dünyada tek bir insan dahi olmasa bu böyledir ve sonunda