Boluspor, PTT 1. Ligde 28 maçı geride bıraktı. Kırmızı beyazlılar, bu 28 maçta attığı 27 golle ligin en az gol kaydeden 3 takımından biri oldu. Kırmızı beyazlılar bu haftaya kadar maç başına bir gol ortalamasını yakalayabildi. Boluspor'un ligin geride kalan haftalarında kalesinde gördüğü az gol sayısı ise olumlu istatistiği.
Son yıllardaki en kötü sezonunun yaşayan ve bir türlü düşme potasından çıkamayan Boluspor, her geçen hafta bu korkuyu biraz daha fazla yaşamaya devam ediyor. Adanaspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarından puan çıkaramayan kırmızı beyazlılar, 16'ıncı sıraya demir attı. Bu haftaya kadar attığı gol sayısı da sıralamadaki yerini doğruluyor. Devre arası transfer döneminde ısrarla belirtilmesine rağmen kaliteli bir golcüyü kadrosuna katamayan Boluspor, 28 maçta sadece 27 gol kaydederek ligin en az gol kaydeden ekiplerden biri oldu.
13 PUANLI KAHRAMANMARAŞSPOR BİLE 25 GOL ATTI
Kırmızı beyazlılarla birlikte Gaziantep BŞB 28 maçta 24 gol kaydederken, ligde umutları kalmayan ve 13 puanı bulunan Kahramanmaraşspor yine 28 maçta 25 kez rakip fileleri havalandırması dikkat çekti. Boluspor ile birlikte bu iki takım ligde en az gol atan takımlar olarak sıralamaya girdiler.
DEFANS VE KALE İSTİKRARLI
Boluspor rakip kale önünde etkili olamamasına rağmen kalesinde gördüğü gol sayısı rakiplerine ve ligdeki sırlamasına göre oldukça dikkat çekici. Kırmızı beyazlılar, 28 maçta kalesinde 36 gol gördü. Boluspor'dan daha çok puan toplayan ve ligde iddiası kalmayan birçok takım Boluspor'dan daha çok gol yedi. Boluspor bu istatistiğe göre savunmasının ve kalesinin güvenini ortaya koydu.
CAMİA HAKLI ÇIKTI
Boluspor'un gol istatistiklerine genel olarak bakıldığında savunma ve kaleden ziyade gol yollarındaki başarısızlık durumu buraya getirdi. Devre arası ısrarla bir golcü ve bir on numara sıkıntısı çeken kırmızı beyazlılar, çare olarak Samsunspor'da Haluk Türkeri'yi kadrosuna katmasına rağmen, bu soruna çözüm olmayacağı bu oyuncunun isminin ortaya çıktığında belliydi. Bu transfer eleştirilerine kulak tıkayan Boluspor yönetimi ikinci yarıda eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.