Gelişim lig de U16 Boluspor, 68 Aksaray arasında oynanan maçta adeta gol yağmuru vardı. Temsilcimiz Boluspor rakibini bozguna uğratırken, karşılaşmayı 10 -1 kazandı. U16 kadrosunda bulunan Ahmet Kelebek ise, uzun süredir yaşadığı sakatlıktan çıkarak bu sezon ilk defa bir maçta görev aldı.

Lider, sahasında gol oldu yağdı. U16 Gelişim liginde ilkyarının son maçında 68 Aksarayspor ile karşılaşan Boluspor U16, maçta ilk perdeyi 9 dakikada Kutay ile açtı.(1-0) 12'inci dakikada Kutay skoru 2-0 yaparken, bu golün ardından ataklarını ardı ardına 68 Aksaray kalesine yapan U16 Boluspor, 17'inci dakikada Özgür Kazar ile durumu 3-0 getirdi. Karşılaşmada durmak bilmeyen altın çocuklar, 21'inci dakikada Hazar ile durumu 4-0 getirdi. İlk 30'uncu dakikada sahasından çıkmak da zorlanan 68 Aksaray, farkın açılmaması için mücadele ederken dakika 33'üncü de kazanılan serbest atış da gerilerden gelen Hakan kafa ile topu ağlara gönderip skoru 5-0 getirdi. İlk yarının sonlarına doğru 37'inci dakikada topla rakip alana kadar çalımlarla gelen Onur, kafasını kaldırdığı pozisyonda sert şutla topu 20 metreden kaleye göndererek, durumu 6-0 getirdi. İlk yarı bu skorla tamlandı.

İkinci yarının başlaması ile birlikte durmak bilmeyen Altın Çocuklar 46'ıncı dakikada Özgür Kazar ile durumu 7-0 yaptı. Bu skorun ardından sahneye Ahmet Kelebek çıktı. Bu sezon sakatlığı nedeniyle hiç forma giyemeyen genç yıldız, ilk defa gol ile sahalara döndü. Özgür'ün ortasında kafa ile sert bir vuruşla topu 51'inci dakikada ağlara göndererek skoru 8-0 yaptı. 68 Aksaray ender geliştirdiği ataklarda maçtaki tek golünü 51'inci dakikada kazandı. Durmak bilmeyen U16 Boluspor, 58 dakikada Hazar skoru 9-1 yaparken, maçta son golde 63'üncü dakikada Özgür ile geldi. 10-1. ilk yarıyı akademi lig de, lider tamamlayan temsilcimiz iki haftanın ardından ligin ikinci yarısı için tekrar start alacak.