Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Yaman, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Yaman, mesajında şunları kaydetti: 18 Mart, etrafı çepeçevre sarılmış bir milletin, kutsal bağımsızlığına yürüyüşünün başladığı tarihin adıdır. Bütün alt kimliklerin, etnik kökenlerin bir yana bırakılarak, sadece tek bir aidiyet duygusuyla, vatan ve bağımsızlık aşkıyla birbirine kenetlenmek, bütün dünyaya el birliğiyle, güç birliğiyle, ülkü birliğiyle Çanakkale Geçilmez” diyebilmektir. Onbinlerce şehit vermek; ama üzerine bastığı toprağın bir karışını bile teslim etmemektir. Çanakkale Savaşı, Churchill'in Her yüzyıl bir dahi çıkarır. Bu yüzyılda bu dahiyi Türkler çıkardı” sözüyle işaret ettiği, bağımsızlık mücadelemizin sönmez güneşi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini, dünyanın hafızasına bir daha asla silinmemek üzere kazıyan sürecin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Japonların on Hiroşima ve Nagazaki'ye bedel gördükleri bir milli ruhun neşvünema bulduğu, tarihimizin onur ve gurur köşesidir.
Kurşuna, topa, tüfeğe göğsünü siper ederek toprağa düşen kahramanların torunları olarak bizlerin en öncelikli görevi, Cumhuriyetimizin yüzüncü gurur yılına koşar adım ilerlerken, ülkemizi dünya medeniyetler sathında hep daha yukarıya taşıyabilmek için, bu mirası, bu milli ruhu her zaman hatırlamak, yarınlara gururla taşımaktır. Ülkemizin bütünlüğünü, insanlarımızın birlik ve beraberliğini hedef alan her tehdit, çimentosu milli bilinçten alan bu sarsılmaz duvarlara çarpıp yok olmaya mahkumdur. Bu düşüncelerle, Çanakkale Savaşı'nın 99. yıldönümünde, kutsal vatan savunmasında gözlerini bile kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ruhlarının önünde saygıyla eğiliyoruz.”