Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yapılan program dâhilinde Mengen Orman İşletme Müdürlüğü Gökçesu Orman İşletme Şefliğinde standardizasyon tatbikatı gerçekleştirildi. Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı Başkanlığında yapılan tatbikata İşletme Pazarlama Şube Müdürü, Mengen Orman İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı, Mengen Orman İşletme Müdürlüğünde görevli Orman İşletme Şefleri, Muhafaza Memurları ve üretim işlerinde çalışan İşçiler ile ormanda üretim yapan köylü vatandaşlar katıldı.
Gökçesu Orman İşletme Şefliği deposu yerleşiminin de içinde bulunduğu 2014 yılı üretim bölmesinde gerçekleştirilen tatbikatta ağaç kesmede güvenlik unsurları üzerinde durularak kesme tekniğinin nasıl olması gerektiği, kesim yönünün belirlenmesindeki esaslar ve kesim aşamasında ne gibi güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiği anlatılarak ağaç kesme uygulaması yapıldı.
Akabinde kesilen ağacın en ekonomik şekilde değerlendirilmesi üzerinde eğitim yapılarak boylama işlemleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Bu işlemlerden sonra Gökçesu Orman Deposunda yapılan eğitime devam edildi. Bir ürün üzerinde kalite ve belli ölçülerde anlayış birliğinin oluşmasını sağlayan standardizasyon çalışmaları ile tüm işletmelerde aynı standartların uygulanmasının önemine değinilerek yüksek gelir elde edilecek şekilde ürün değerlendirmesi konusuna vurgu yapıldı. Yüksek kalite ve miktarda endüstriyel odun elde edilecek şekilde ölçülerek boylanması, işaretlenmesi ve işaretlenen yerlerden boylara bölünmesi, kağıtlık oranlarının düşürülerek tomruk ve özellikle sınıflı tomruk üretiminin artırılması ile üretim giderlerinin azaltılması konuları üzerinde hassasiyetle durulan eğitimde daha sonra ölçme kesim memurlarına uygulamalı olarak emval kusurlarının nasıl tespit edileceği ve standartlara göre tasnifin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı.