*Gerede de MHP'den Belediye başkan aday adayı olan ve hatırı sayılır bir oy alarak seçimi kaybeden Yüksel Sönmez'den Melih Gökçek'e tepki geldi. Hükümet sözcüsü Bülent Arınçla yaşadığı diyalog sonrası ülke gündemine oturan İ. Melik Gökçek hakkında ortaya atılan iddialar sonrası açıklamalarda bulunan Sönmez, Geredemizde ki Kültür Merkezindeki İ. Melih Gökçek isminin değiştirilmesinin, yolsuzluklarla anılan bir isimle Gerede'mizin anılmaması, bunun yerine Geredeli bir şehidimizin isminin verilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Gerede'den MHP Belediye Başkan aday adayı olan Yüksel Sönmez'den, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'e tepki geldi. Gerede'de bulunan Kültür Merkezi'ne, yapımı sırasında desteklerinden ötürü Melih Gökçek ismi verilmişti. Hükümet sözcüsü Bülent Arınç tarafından, Melih Gökçek'le ilgili ortaya atılan iddialar sonrası açıklamalarda bulunan Sönmez, bu ismin Kültü Merkezi'nde kalmaması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksel Sönmez, Gerede'mizde ki Kültür Merkezindeki İ. Melih Gökçek isminin değiştirilmesinin, yolsuzluklarla anılan bir isimle Gerede'mizin anılmaması, bunun yerine Geredeli bir şehidimizin isminin verilmesini arzu ediyoruz. Hükümet tarafından Ankara'yı parsel parsel sattığı bilinen ve açıklanan bir isimin Gerede'mizde bulunan Kültür Merkezin de isminin yaşatılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.