Bolu Halk Eğitim Merkezi'nde geçici süreliğine Bolu'ya sığınmacı olarak gelen göçmenlere Türkçe eğitimi verildi. Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından 508 kursiyer sertifikasına kavuştu.

İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda gerçekleştirilen törende kursiyerler sertifikalarını alırken Türkçe okuma mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Programın açılışında kursiyerlerden Faruk Bargaş Kur'an-ı Kerim Tilaveti okudu.
“DEĞİŞİK DÜZEYLERDE KONUŞMA, ANLAMA, OKUMA VE YAZMAYI ÖĞRENDİLER”
Gerçekleştirilen sertifika töreninde açıklamalarda bulunan İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bayır, Komşu devletlerde yaşanan karışıklıklar nedeni ile can güvenliğinden endişe duyan kardeşlerimiz bir esenlik ve güvenlik yurdu olan ülkemize sığınmışlardır. Geçici sığınmacı olarak burada bulundukları süre içerisinde toplum ile olan sosyal ilişkilerini sürdürebilmeleri ve uyum sağlamaları amacı ile merkez binamızda 21 örgün eğitime devam edenler için okullarımızda 7 adet Türkçe dil kursu açtık. Gelinen noktada kurslarımıza katılanlar değişik düzeylerde konuşma, anlama, okuma, yazmayı öğrendiler. Göçmenler Türkçe konuşulanları anlamakta ancak karşılık vermekte güçlük çekebilmektedirler. Türkçe konuşma taktiklerinin Türk toplumu ile bütünleşmeleri ve kaynaşmaları nispetinde zamanla gelişeceklerini düşünülmektedir. Kurs ziyaretlerinde yabancı göçmen kardeşlerimiz devletimize gösterdiği alicenaplığı sık sık ifade ettiler. Bu minnet ve şükran ifadelerine tanık oldukça büyük illerden olmanın kıvancı ve verdiği özgüven bize inanılmaz motivasyon kaynağı olmuştur. Bu kursların açılması ve sürdürülmesinde Sayın Valimizin engin himayeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün ilgisi ve motivasyonu hep yanımızda ve yakınımızdaydı. Bu vesile ile kendilerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
İzzet baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü'nün yaptığı açıklamalarının ardından Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Milli Eğitim Müdürü vekili İdris Keleş, İl Göç İdaresi Müdür vekili Uğur Yetkin ve Hayat Boyu Şube Müdürü Bayram Kundakçı'nın katılımcılara sertifika vermesi ile tören son buldu. Haber Merkezi