Gerede Meslek Yüksek Okulu 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerede şehir stadında gerçekleştirildi. Eğitim Öğretim Yılı mezunları düzenlenen törenle mezun olmanın sevinci ve heyecanıyla kep fırlattı.

Gerede Atatürk Stadyumunda düzenlenen törene Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, , Belediye Başkanı Mustafa Allar, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gerede Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Emniyet Müdürü Memduh Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mutlu Yıldız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı öğrenci yakınları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Gerede Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, GMYO 20 yıldır Gerede'de eğitime devam ettiğini belirterek, Üniversitemiz, Eğitim ve öğretimde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesinde yer alan ‘Cumhuriyet sizden fikirleri ve vicdanı hür nesiller ister. Cumhuriyet ilmen ve fikren kuvvetli muhafızlar ister' sözlerini kendisine rehber edinmiştir” dedi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise, öğrenci ve velilerinin neden Gerede'yi tercih ettiklerine değinerek, Gerede, Ankara ve İstanbul yolu üzerinde kolay ulaşabilir bir yer. Gerede doğası, güzelliği ş ve ekonomisiyle tercih edilebilecek en önemli ilçelerden” dedi. Allar, hedeflerinin GMYO öğrenci sayısını 5 binlere çıkarmak olduğunu belirterek, Gerede istihdam ve ekonomik açıdan çok iyi durumda. KYK tarafından yapılmış 600 yatak kapasiteye sahip yurdumuz var. 4 yıllık üniversite inşaatımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin İlçe'nin turizm elçileri olacağına inandığını kaydeden Allar, Gerede'den donanımlı bir şekilde gittiğinizde ümit ediyorum ki Gerede'den güzel bir şekilde bahsedeceksiniz. Özgüveninizi kaybetmeyin. Buradan almış olduğunuz eğitim ve öğretimle hayatınıza şekil vereceğinize inanıyorum. Ailenizi ve sizi tebrik ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı. AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer de, öğrencilerin mezuniyetlerinden dolayı duyduğu mutluluğu belirterek, ‘'Öğrencilerimiz üniversitemizden almış oldukları kıymetli eğitim sayesinde inşallah en yakın zamanda istihdam olacaklardır. Üniversitemizin kapısı sizlere her zaman açık. Hayat hikayenizi paylaşabilir, derdiniz olduğunuzda arayabilirsiniz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'da Gerede ve Bolu'yu unutmamalarını isteyerek, öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, üniversitenin 20 yılda hayata ve eğitim öğretime çok katkıları olduğunu belirterek, Gerede'nin gün geçtikçe çehresi değişti değişmeye devam edecek. 20 yıl öncesinden çok farklı bir Gerede'de yaşıyoruz. Sosyal imkanları Bolu'nun diğer ilçelerine göre çok iyi durumda. Mezun olan öğrencilerin memnun olarak ayrılacağını düşünüyorum. Buradan aldığınız bilgi ve beceriler daha çok geliştirin. Dikey geçiş sınavına gireceklere başarılar diliyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun. Anne babaların heyecanına katılıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Eğitim öğretimde 20 yılını doldurmuş akademisyenlere, programın hazırlanmasında maddi manevi destek olanlara, basın mensuplarına ve kurslara katılarak sertifika almaya hak kazananlara ödülleri ve sertifikaları verildi. Daha sonra mezun öğrencilere belgeleri takdim edildi. Belgelerin verilmesinin ardından kep atma töreni yapıldı. Tören yemek ikramının ardından sona erdi. Haber Merkezi