Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ )'nin Bolu – Düzce Temsilciliğini alan Nuray Namdar, yükseköğrenim görmek isteyen gençlere çağrıda bulundu;

GAÜ KAÇIRILMAZ FIRSATLAR SUNUYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim 'de 30'uncu yılını kutladığı 2014 -2015 Akademik yılında Türkiye'nin her geçen gün gelişen ve büyüyen bölgesi Bolu ve Düzce'deki temsilcilikleriyle iyi bir gelecek hedefleyen öğrencilere Amerika, Singapur ve İngiltere'de kaçırılmaz fırsatlar sunuyor.

30 yıllık tecrübesiyle sektörde haklı bir üne sahip olan Girne-Amerikan Üniversitesi artık Bolu ve Düzce'deki temsilcilikleri ile iyi bir gelecek hedefleyen öğrencilere önemli fırsatlar sunuyor. Girne-Amerikan Üniversitesi Bolu-Düzce temsilciliğini yürüten Eğitim-Al Bolu” temsilcisi Nuray Namdar Girne-Amerikan Üniversitesi kesintisiz ÖSYM bursları ve indirimler vermesi ile dikkat çekiyor” diyerek yükseköğrenim görmek isteyen gençlere açıklayıcı bilgiler verdi. GAÜ'nün çeşitli meslek mensuplarına önemli indirimler sağladığını belirten GAÜ Bolu-Düzce temsilcisi Nuray Namdar, her türlü kayıt işlemleri ile kayıt-evrak takiplerinin temsilcilikler tarafından yapıldığını vurgulayarak şöyle dedi.

TERCİHLER TEMMUZ'DA YAPILACAK

Namdar, 30. yılını kutlayan Girne-Amerikan Üniversitesi 1985 yılında kurulmuş, bugün 13.500'ün üzerinde öğrencinin eğitim aldığı güçlü bir üniversite haline gelmiştir. GAÜ, eğitime başladığı günden bu yana Kuzey Amerika ve Avrupa'daki üniversitelerle işbirliği anlaşmaları imzalamış, Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan Kıbrıs'taki ilk üniversitelerden biridir. Üniversitemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu (YÖDAK) tarafından da tanınmış, çok sayıda program, akreditasyon ve uluslararası üyeliğe sahip bir dünya üniversitesidir”

TERCİH NASIL YAPILIR?

Nuray Namdar tercihler konusunda da açıklama yaparak "ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu incelenir. Tercih yaparken sonuç kağıdında baz alınacak puan yerleştirme puanıdır. 3B tablosundan ise meslek lisesi mezunlarına yönelik öncelik olmaksızın YGS'ye girmiş 140 ve üzeri puan almış herkes yerleştirme puanı ile tercih yapabilir. 4, 5 ve 6 yıllık lisans programları tercihi yapacak olan adaylar Tablo 4'ü kullanırlar. YGS'den 180 puan ve üzeri almış veya LYS'den 180 puanı geçmiş adaylar, yerleştirme puanları ile ilgili puan türünü ve başarı sırasını baz alarak tercihlerini yapabilirler” dedi.

%100, % 75, % 50 ORANINDA BURSLAR VERİLECEK

“Lise mezunu herhangi bir öğrenci LYS sınavında başarılı olamazsa sadece 1 yıl için GAÜ'de İngilizce hazırlık okuluna kayıt yaptırabilir. 30. yılını kutlayan Üniversitemiz ÖSYM sınav sonuçlarına göre 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ÖSYM kontenjanları uyarınca %100, % 75, % 50 burs verecektir. 2015-2016 Akademik yılı kayıtları için Yurt+Yemek+Eğitim paket programları düzenlenmiştir. Burs veya indirim oranlarına göre paket programlarının ücretleri değiştiğinden detaylı bilgi temsilciliğimizden alınabilir” diyen Namdar, özel yetenek sınavı ile kayıt yapan öğrencilerin eğitimleri süresince bölüm değiştiremeyeceğini ve Türkiye'deki herhangi bir üniversiteye yatay geçiş yapamayacağını vurguladı.

“FARKIMIZ ORTADA”

Girne Amerikan Üniversitesi'nin bilgili, yetenekli, yaratıcı ve eğitimli bireyler kazandırmak amacıyla kurulduğunu anlatan Nuray Namdar, GAÜ şu anda küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik Disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi, 6 Yüksek Okul, 8 fakülte, 2 enstitü ve 13 farklı Meslek Yüksek Okulunda, 52 lisans, 41 yüksek lisans ve 13 doktora programında eğitime devam ederken, 2012-2013 öğretim yılı itibariyle YÖK onayı ile Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde de eğitime başlamıştır. 30 yıllık tarihsel gelişimi boyunca GAÜ, teknoloji ve öğretim yöntemleri alanında meydana gelen en son gelişmelerin kullanımını etkin kılmaya çalışmıştır. Öğrenci sayısına göre en yüksek doktoralı akademisyen oranına sahip olmakla beraber öğrenci sayısına göre de en yüksek bilgisayar kapasitesine sahiptir. Eğitimde yeniliklerin öncüsü olan GAÜ, bünyesinde bulunan televizyonu (GAU TV) ve radyosu (GAU FM) ile öğrencilerimize derslerinde yardımcı olmak amacıyla seçilmiş olan dersleri ve seminerleri yayınlamaktadır” diye konuştu. Haber Merkezi