Gençlerde girişimciliğin geliştirilmesi ve girişimci düşünce konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Bolu Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu (İLGGK) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile her ay lise düzeyindeki öğrenciler başarılı girişimcilerle bir araya getirilecek.

İlimizde girişimci düşüncenin yaygınlaştırılması konusunda genç nüfusta farkındalığın artırılması amacıyla çalışmalarına devam eden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir işbirliği protokolü imzalayarak çalışmalarını uygulama boyutuna taşıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Müdür Yardımcısı İdris Keleş ve Ar-Ge Birim Başkanı Melih Özbay, İLGGK adına da İcra Komitesi Başkanı Haluk Yerlikaya, Başkan Yardımcısı Cihan Saraç ve Komite üyeleri Hatice Akkaya, Serkan Gezgin ve Burak Özkan katıldı.

Protokol detayları ile ilgili bilgiler veren İLGGK Başkanı Haluk Yerlikaya, Kasım ayından itibaren aylık periyotlar halinde başarılı bir girişimci, yönetici ve genç girişimciden oluşan bir ekibin 11. sınıflarda eğitim gören öğrenciler ile bir araya getirilmesinin öngörüldüğünü dile getirdi. Bu platform ile başarılı girişimcilerin gençlerle ticaret, girişimcilik, kişisel gelişim gibi başlıklarda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmasını hedeflediklerini belirten Yerlikaya, organizasyonların Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirileceğini ifade etti.

Gençlere girişimcilik fikri ve bilincinin aşılanması hususunun önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ise İl Genç Girişimciler Kurulu'nu bu önemli çabalarından dolayı kutladı ve bu süreçte kurum olarak kendi üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından işbirliği protokolü İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve Bolu TSO İl İLGGK Başkanı Haluk Yerlikaya arasında imzalandı. Haber Merkezi